Stilistul Thomas Taw, care lucrează cu nenumărate vedete, printre care şi Sarah Jessica Parker, Blake Lively, Ellen Page şi Jude Law, dezvăluie cum putem afla cât de deteriorat este părul nostru, printr-un test simplu.

Tot ce trebuie să faci este să pui un fir de păr într-un pahar cu apă. Dacă pluteşte, atunci părul este sănătos. Dacă se lasă pe fundul paharului, îţi transmite că are nevoie de un tratament serios.

Iată câteva trucuri pentru un păr sănătos şi cu volum

Nu-ţi spăla părul zilnic

Dacă îţi speli părul zilnic, ar trebui să te opreşti din asta. Începe prin a rări acest obicei cu câte o zi şi vei observa că glandele vor secreta mai puţin sebum, astfel părul nu ţi se va mai îngrăşa atât de des.

Gândeşte-te din timp pentru cum vrei să îţi aranjezi părul dinainte. Vei arăta bine, nu vei pierde mult timp dimineaţa şi nici nu eşti nevoită să îţi speli părul zilnic.

Kim Kardashian are şi ea un truc care o ajută să arate mereu bine, deşi se spală o dată la 5 zile. În prima zi, părul are volum natural şi stă umflat. În cea de-a doua, poartă bucle lejere. Apoi, în cea de-a treia zi, îşi îndreaptă părul, urmând ca în următoarea să-şi prindă părul într-o coadă. În ziua cu numărul 5 se spală pe păr.

„Limonada” face minuni cu părul

„Limonda” te ajută să scapi de părul gras şi îi păstrează volumul. Totodată, acesta va fi şi mai strălucitor. Cum prepare soluţia cu lămâi pentru păr? Amestecă sucul de la o lămâie cu 1 litru de apă, apoi clăteşte-ţi părul cu acest amestec. Toarnă-l uşor şi masează-ţi scalpul în timp ce faci asta.

Ai grijă şi de scalp, nu doar de firul de păr

Aproape toate produsele pentru păr (măştile, balsamul) sunt folosite pentru regenerarea vârfurilor, însă trebuie să ai grijă şi de scalp. Foloseşte un peeling şi pentru pielea capului.

Cum te speli corect pe păr

Asigură-te că ai părul ud înainte de a aplica şamponul.  Pune şampon de mărimea unei monezi între palme, apoi aplică-l pe păr cu mişcări circulare.  Clăteşte-ţi bine părul. Stiliştii recomandă aproximatv 5 minute de clătire pentru a curăţa tot şamponul. La final, foloseşte apă rece. Acesta va întări cuticulele de păr şi îl va face mai strălucitor.

Sursa

Distribuie articolul: