Am intrat deja în sezonul cald, acea perioadă din an în care oricine își dorește un corp de invidiat. Este anotimpul în care nu ne mai putem ascunde în spatele hainelor groase. Vara înseamnă costume de baie, piese vestimentare subțiri și o atitudine plină de încredere de sine. 

Antrenorul român, Răzvan Stratulat vine cu 8 sfaturi de nutriție pentru un corp de invidiat la plajă. 

„Kilogramele în plus nu se topesc de la căldură, iar silueta mult visată necesită puțin efort din partea noastră”, explică acesta pentru marieclaire.ro.

1. Fii activă! Stai mai puțin pe scaun!

„Sedentarismul face rău nu doar siluetei, ci și sănătății. Dacă ai un job static, care presupune foarte puțină activitate fizică, ai grijă ca după fiecare oră petrecută la birou, să te ridici și să faci 5-10 minute de mișcare! Fie că este vorba despre exerciții simple (genuflexiuni, fandări, flotări, etc.) sau pur și simplu o scurtă plimbare pe jos, mișcarea este esențială! Mai mult decât atât, încearcă să înlocuiești liftul cu scările zilnic, iar treptat vei vedea rezultate”, spune Răzvan.

2. Spune NU batoanelor cu un conținut mare de zahăr!

„Dacă vrei să înlocuiești una dintre mese cu batoane proteice, ai grijă să le cumperi de la magazine de specialitate, nu din supermarket. Citește etichetele înainte de a cumpăra astfel de produse, dacă nu vrei să riști să mănânci un baton plin de zahăr și carbohidrați în loc de proteine”, atenționează specialistul.

3. Renunță la sucuri și energizante!

„Știai că o sticlă de 500 de ml de suc conține, în medie, 50 de grame de zahăr? Dacă vrei să mai bei și altceva în afară de apă, renunță la sucurile din comerț și la energizante și înlocuiește-le cu variante din fructe și legume proaspete, pregătite acasă, prin stoarcere sau presare”, continuă antrenorul.

4. Antrenează-te cu greutăți!

Dacă vrei rezultate rapide, alege antrenamentele cu greutăți în detrimentul alergatului pe bandă sau în aer liber. Astfel, slăbești și îți construiești masa musculară în același timp!

5. Mergi la antrenamente de grup!

„Cea mai sigură metodă de a te asigura că nu o să trișezi mersul la sală este de a te antrena cu unul sau mai mulți prieteni. Antrenamentele de grup, sunt ideale, întrucât îți găsești mai ușor motivația având în jurul tău oameni cu același scop”, declară Răzvan.

6. Doar cu lista la cumpărături!

„Ai grijă să mergi la cumpărături doar atunci când este nevoie, nu pur și simplu de plictiseală. În plus, nu merge la supermarket atunci când ești înfometată și fără a avea la tine o listă cu exact ce ai nevoie”, mai explică acesta.

7. Trișează corect!

„Dacă ai un regim alimentar echilibrat, îți poți permite să trișezi o masă o dată pe săptămână, însă atenție la cum trișezi. Fă-ți poftele, dar nu exagera! Limitează-te la o felie de tort sau de pizza, nu o mânca pe toată”, precizează expertul.

8. Odihnește-te suficient!

„E important să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte. Dacă însă îți este imposibil să dormi atât, trage un pui de somn ori de câte ori ai ocazia!”, conchide Răzvan Stratulat.

SURSA

Distribuie articolul: