Chiar dacă nu știi nimic despre Yves Saint Laurent, cu siguranță ai auzit despre stilul safari și îmbrăcămintea unisex. Renumitul creator de modă a fost bun nu doar la colecțiile vestimentare, dar și la afirmațiile prețioase, care au rămas actuale și astăzi.

Moda este pentru oameni și nu oamenii sunt pentru modă

„Nu trebuie să confundăm niciodată eleganța și snobismul”

Noi urmăm tendințele în modă și în același timp ne temem de ea și o urâm, pentru că în jurul ei este atâta patos. Însă dacă îl vom da la o parte, vom înțelege că moda a fost creată pentru oameni, iar marii designeri au devenit celebri pentru că oamenii le-au îndrăgit creațiile. Noi îmbrăcăm o rochie pentru a fi frumoase și a ne simți bine, restul nu are nicio legătură cu eleganța și bunul gust.

Eleganța este asemenea unui stil de viață și de… moarte

„Aș fi fericit în rai doar dacă îngerii ar fi îmbrăcați cu gust și ar purta nimburile grațios”.

Pe lângă stilul sănătos de viață, pe care încearcă acum să-l abordeze fiecare al doilea, a venit timpul să ne gândim și la obiceiurile sănătoase în ceea ce privește frumusețea.

Este lăudabil faptul că citim literatură, mergem la teatru și la expoziții, însă este și admirabil atunci când suntem înconjurați de oameni și lucruri frumoase.

Nu uităm de feminitate

„Femeia se îmbracă pentru a fi dezbrăcată”

Te rog, nu încerca să ne convingi că te îmbraci pentru tine și că nu vrei să atragi nicio atenție din partea nimănui. Chiar dacă nu urmărești să seduci pe cineva, oricum îți dorești să stârnești admirația cuiva prin ceea ce ai îmbrăcat, chiar dacă acea persoană este chiar lângă tine.

Nu poți cumpăra fericirea, dar te poți îmbrăca în ea

„Moda nu doar le face mai frumoase pe femei, ea le redă încrederea în sine”

Atunci când merge cu prietenele la cumpărături, o femeie nu pur și simplu își schimbă o haină veche pe una nouă. Ea devine un pic mai frumoasă și mai fericită.

Nu subestima îngrijirea

„Dacă corpul unei femei este îngrijit, întotdeauna se va găsi cel ce-i va cumpăra o blană de nurca.”

Se spune că dacă o femeie nu este alintată, ea începe să se alinte singură, pentru că orice femeie trebuie să fie frumoasă nu doar în interior, dar și în exterior, iar pentru asta trebuie să aibă grijă de ea.

Frumusețea nu necesită sacrificii, ea necesită fericire

„Pentru ca o femeie să fie frumoasă este suficient ca ea să aibă un pulover negru, o fustă neagră și să meargă de mână cu bărbatul, pe care-l iubește.”

De ce are nevoie o femeie pentru a fi fericită? Cineva nu este fericit nici cu o garderobă grandioasă, iar altcinvea poate deveni așa cu o singură haină nouă. Dimensiunile dulapului nu au nicio legătură cu fericirea și eleganța.

Sublimarea dragostei

„Cea mai bună îmbrăcăminte pentru o femeie este îmbrățișarea bărbatului iubit. Însă pentru cele lipsite de asta, exist eu”.

Această afirmație a lui Laurent a generat controverse și nemulțumiri, întrucât unii spuneau că din ea reiese că se îmbracă doar femeile care nu sunt iubite.

Garderoba nu este un fleac…

„Graderoba este un stil de viață”.

Noi cumpărăm lucruri în care trăim. Din păcate, se întâmplă ca o pereche de pantofi să ne ducă prin viață mai mult decât unii oameni.

Blugii nu sunt pantaloni, sunt o filosofie

„În viața asta regret un singur lucru – că nu eu ma fost cel ce a inventat blugii. Ei au expresie, modestie, sexualitate, simplitate – tot la ce sper eu prin îmbrăcămintea mea.”

Jeanșii sunt purtați de către toți: maturi, copii, femei, bărbați, inovatori, conservatori și în orice sezon. Această vestimentație nu este doar comodă, dar și stilată.

Meriți mai mult

„Rochiile mele sunt prevăzute pentru femeile care își pot permite să călătorească cu 40 de valize.”

Atunci când deschidem dulapul, uneori ne simțim vinovate pentru cantitatea de lucruri, iar alteori triste din cauza faptului că este aproape pustiu. Nu există un mijloc de aur. Însă orice ar fi, trebuie să optăm pentru calitate.

Citește și: Psihologul rus Mihail Labkovskiy, sfaturi tranșante despre relații. „Orice femeie care stă numai acasă și se ocupă de gospodărie și copii, va degrada”

 

Distribuie articolul: