Echipele de asistență medicală urgentă din toată țara au efectuat peste 15 mii de intervenții în ultima săptămână. Astfel, în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 5.360 pacienți, dintre care 4.744 maturi și 616 copii, informează AGORA.md.

Săptămâna trecută, CNAMUP a acordat primul ajutor medical la 51 persoane, care au avut de suferit în urma a 40 de accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 41 pacienți cu diverse traumatisme au fost transportați la spital pentru tratament corespunzător.

De asemenea, serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat de: 2.791 pacienți cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 pacienți cu sindrom coronarian acut; 1.744 persoane cu urgențe neurologice, dintre care 200 accidente vasculare cerebrale și 901 pacienți cu urgențe traumatologice.

Cel mai frecvent, Serviciul de Urgentă a fost solicitat de persoanele cu urgențe respiratorii – 4.664 de solicitări. Echipele AMU au deservit 1871 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Distribuie articolul: