Programele europene în domeniul educației, științei și sănătății, promovarea egalității de gen și combaterea violenței domestice vor fi sprijinite de Uniunea Europeană. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea unui acord  de finanțare cu Comisia Europeană.

Documentul oferă suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, menționează AGORA.md.

Asistența va  sprijini participarea Moldovei la programele UE „Orizont 2020”, COSME, „Europa creativă”, Erasmus+ și „Sănătate pentru creștere economică”.

Totodată, documentul are menirea de a promova egalitatea de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, precum și combaterea violenței domestice care afectează femeile și copii. Acțiunea urmărește, de asemenea, să ajute Guvernul și autoritățile publice locale să ofere  servicii mai bune pentru victimele violenței.

Costul total al al Acordului de finanțare dintre Executiv și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE”  este de 10,7 milioane de euro, nerambursabili, iar printre beneficiari se numără Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autoritățile publice locale din raioanele Ungheni și Cahul, dar și organizații ale societății civile. Acordul este finanțat prin Instrumentul European de Vecinătate.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: