Volodomir Zelenski, la summitul G20, a propus 10 soluții pentru restabilirea păcii și securității. Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, care participă în locul lui Vladimir Putin, a catalogat cerințele liderului ucrainean ca fiind nerealiste, potrivit Agerpress. Acesta învinuiește ucrainenii de continuarea războiului, accentuând că ei refuză să poarte negocieri.

De asemenea, Lavrov l-a acuzat pe Zelenski de rusofobie, iar pe occidentali de faptul că duc un război hibrid împotriva Rusiei. Șeful diplomației ruse a reiterat motivul ,,operațiunii speciale”, necesar pentru ,,a proteja” etnicii ruși din Ucraina și a lupta contra neonaziștilor.

Majoritatea celor prezenți la summitul G20 au condamnat invazia Federației Ruse în Ucraina, afirmând că provoacă tragedii umane și contribuie la  înrăutățirea economiei globale. Războiul din Ucraina a devenit subiectul principal al discuțiilor, eclipsând problemele economice și financiare, potrivit Reuters.

Războiul provoacă consecințe negative pentru economia mondială. Astfel, încetarea conflictului ar fi soluția optimă pentru statele europene. Sfârșitul războiului va salva mii de vieți și ucrainenii se vor putea întoarce acasă. Totuși, un compromis va fi imposibil. Federația Rusă nu acceptă pierderile masive pe care le au, folosind resursele naturale ca o armă împotriva europenilor, iar ucrainenii nu vor ceda nicio parte a teritoriului și nu vor accepta condițiile impuse de Federația Rusă.

Liderii din cadrul summitului G20 pot ține cont de soluțiile lui Zelenski, asumându-și responsabilitatea pentru un viitor mai bun, contribuind la încetarea războiului.

 

Distribuie articolul: