Șefa statului a scris un mesaj de felicitare cu prilejul hramului orașului Chișinău, sărbătorit azi, 14 octombrie 2022. Mesajul a fost postat pe pagina oficială de Facebook a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„La mulți ani, Chișinău – orașul în care trăiește și muncește, studiază și creează cel puțin o treime din locuitorii țării noastre. Locul care, în istoria sa de 586 de ani, a adunat în același spațiu diverse culturi și oameni, devenind pentru toți „acasă“.
Avem, fiecare, propria poveste de viață cu Chișinăul, dar, oriunde am fi, purtăm în inimi și o bucățică din capitala Republicii Moldova. Prin oamenii săi, prin crezul, munca și dăruirea lor, Chișinăul a fost și va rămâne un simbol important al țării, generator de idei și evenimente inovatoare, purtător și animator al spiritului nostru de libertate. Datoria noastră, astăzi, e să avem grijă de el, să-i protejăm trecutul și să creăm pentru generațiile viitoare un oraș modern, prosper și prietenos. Un oraș pentru oameni. Merită acest lucru din plin, așa cum îl merită toți cei care locuiesc în el.
La mulți ani pentru Chișinău și la mulți ani pentru chișinăuieni!”