Genul acela de marinadă pe care, indiferent pe ce fel de carne ai da-o, garantat îți va ieși o friptură excelentă! Și asta pentru ca oțetul balsamic din compoziție frăgezește friptura și lasă restul ingredientelor să pătrundă în profunzimea fibrei.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură gem de caise
  • 4 linguri oțet balsamic
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură muștar clasic
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 lingură cimbru
  • 1 linguriță boia de ardei dulce

Preparare:

  1. Spală bine carnea și combină ingredientele pentru marinadă.
  2. Scufundă carnea în amestecul obținut și dă-o la frigider, cu folie alimentară deasupra, pentru cel putin 4-5 ore sau peste noapte.
  3. Frige apoi carnea pe grătar și, înainte de a o întoarce de fiecare dată, unge-o din nou cu marinada în care ai ținut carnea.

Să aveți poftă!

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Soleanca – ciorba rusească, perfectă după sărbători

Distribuie articolul: