Toamna aduce multe schimbări în viața noastră. Debutul brusc al frigului de toamnă ne determină nu doar să ne reactualizăm garderoba, ci și să evaluăm critic compoziția produselor cosmetice cu care ne-am obișnuit de-a lungul verii. Dacă nu îți pregătești pielea în mod corespunzător pentru frigul și vântul de toamnă, acest lucru îți poate afecta fața sub formă de riduri, iritații, deshidratare. Acum pielea are nevoie de îngrijire specială, protecție și adaptare la noile condiții meteorologice.

Cosmetologul Natalia Tricolici vine cu câteva sfaturi pentru a te bucura de o piele sănătoasă și fină, indiferent de timpul de afară.

„În sezonul rece, înlocuim gelul/ spuma de curățare astringente cu o loțiune de curățare piele mai blândă, care nu usucă și nu deshidratează pielea.
Dacă am folosit până acum tonicul cu alcool, acum este timpul să-l înlocuim cu unul mai blând.

  • Cremele hidratante de vară se înlocuiesc cu cele hrănitoare.
  • Cremele geloase le înlocuim cu cele cremoase.
  • Sezonul rece este potrivit și pentru a introduce în rutina noastră produse cu acizi și retinolul!
  • De la sfârșitul lunii octombrie, putem începe să folosim acasă retinolul”, afirmă Natalia Tricolici.

 

În sezonul rece al anului trebuie să îngrijești tenul uscat cu și mai multă atenție, iar ritualul de înfrumusețare trebuie analizat chiar de la începutul toamnei. Introdu în trusa ta produse care hidratează pielea în profunzime și o hrănesc cu vitamine și minerale.

Cum să îți îngrijești pielea sensibilă toamna?

Roșeața, senzațiile de mâncărime și iritațiile frecvente indică faptul că ai tenul sensibil și că este necesar să introduci în ritualul de îngrijire produse care se pliază pe caracteristicile lui. Fie că vorbim de pasul curățării ori de cel al hidratării, pielea sensibilă are nevoie de produse fără parfum și alcool în compoziție, care să fie cât mai naturale.

Începe să folosești retinol

Chiar dacă soarele nu va mai străluci atât de tare și asta ne afectează starea de spirit, este totuși un lucru bun pentru pielea ta. Retinolul (sau vitamina A) sensibilzează pielea față de razele UV, așa că este recomandat să fie aplicat în lunile mai răcoroase și, dacă se aplică vara, obligatoriu se va folosi factor de protecție UV ridicat. Acest ingredient este fantastic pentru modul în care accelezează procesul de reînnoire a celulelor, reglează secreția de sebum și estompează petele pigmentare. Începe să folosești acest ingredient puțin câte puțin, pentru a permite pielii să dezvolte toleranță și include-l zilnic în ritualul de îngrijire, seara.

Aplică SPF pe toată perioada anului

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să aplici SPF doar vara. Razele UV sunt dăunătoare pe toată perioada anului, chiar dacă impactul este diferit de la vară la iarnă, așa că folosirea unei creme cu protecție solară este de nelipsit în ritualul de îngrijire. Sunt recomandate cremele de protecție UV pe bază de minerale pentru textura lejeră, care permite tenului să respire, ingredientele non-toxice și care asigură o bază bună pentru machiaj.

Dieta de toamnă nu este esențială doar pentru o piele frumoasă, ci și pentru o stare generală de bine. Profită din plin că septembrie se numără printre cele mai bogate luni ale anului și introdu în dieta ta alimente care luptă împotriva îmbătrânirii premature: struguri, nuci, cătină și măceșe.

Distribuie articolul: