CNAM informează că lista medicamentelor compensate va fi extinsă cu un nou preparat destinat persoanelor cu hiperplazie benignă de prostată. Medicamentul cu denumirea comună internațională tamsulosinum va fi compensat parțial din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM), iar cel puțin o denumire comercială a acestui preparat va fi oferită gratuit.

Decizia a fost luată de Consiliul pentru Medicamente Compensate din fondurile AOAM în data de marți, 11 iunie.

Tamsulosinum este un preparat inovator, recomandat de Comisia de specialitate urologie și dializă din cadrul Ministerului Sănătății, fiind indicat pentru tratamentul de primă linie al persoanelor care suferă de hiperplazie benignă de prostată.

Conform estimărilor CNAM, aproximativ 30 de mii de pacienți cu boală de prostată vor beneficia de acest preparat, pentru compensarea căruia din fondurile AOAM urmează să fie alocate anual peste 28 de milioane de lei.

Modificările în lista de medicamente compensate vor intra în vigoare la data de 1 iulie 2024, prin aprobarea unui ordin comun al ministrului Sănătății și directorului general al CNAM.

Distribuie articolul: