Echinocțiul de toamnă nu este un eveniment lipsit de superstiții. Se spune că ziua aceasta are o mare putere, iar noaptea se deschid porțile cerului și ni se îndeplinesc dorințele.

În primul rând ce înseamnă Echinocțiul?

Potrivit wikipedia.org, echinocțiul este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc. Punctele de intersecție ale eclipticii (traiectoria mișcării aparente a Soarelui pe sfera cerească) cu ecuatorul ceresc se numesc puncte echinocțiale. Punctele echinocțiale își schimbă poziția pe ecliptică din cauza fenomenului de precesie. De asemenea, echinocțiul are loc de două ori pe an. 

Când este echinocțiul de toamnă în 2022?

În 2022, echinocțiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 4:04 (ora României). 

De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeaşi dată, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De când a fost introdus calendarul gregorian (1582), echinocţiul de toamnă s-a produs în zilele de 21, 22, 23 sau 24 septembrie. Cel mai des, însă, a căzut pe 22 și 23 septembrie.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” explică, într-o postare pe Facebook, că echinocțiul de toamnă nu este, așa cum se crede în mod eronat, momentul în care ziua este egală cu noaptea. „De abia pe 26 septembrie ziua va fi egală cu noaptea, iar începând cu 27 septembrie, noaptea va fi mai lungă decât decât ziua.” 

Pământul este înclinat pe axa sa, ceea ce înseamnă că pe măsură ce orbitează în jurul Soarelui, luminează emisfera sudică mai mult, în funcție de locul în care se află Pământul de-a lungul orbitei sale.

Tradiții și superstiții

Potrivit doctorulzilei.ro, din bătrâni, se spune că în noaptea de 23-24 septembrie este bine să lăsăm portofelul peste noapte pe pervaz. În acest timp, el va putea colecta toata energia utilă.

De asemenea, câteva monede trebuie puse într-un borcan cu apă și lăsate pe pervaz peste noapte. Dimineața apa este turnată la o plantă, iar monedele sunt puse în buzunar, dar nu trebuie cheltuite.

Se spune că așa vom atrage prosperitatea și succesul. De asemenea, pentru a scăpa de dificultăți și a atrage prosperitatea, trebuie să citiți următoarele cuvinte de trei ori:

„Fericire în locuință, adversitate în inexistență”.

Pentru noroc și prosperitate în casă, se citesc următoarele cuvinte:

„Fără rău, adu bunătate în suflet, salvează-mi familia”.

Echinocțiul de toamnă este o zi puternică de energie în care Universul aude toate dorințele umane. Pentru a face acest lucru, trebuie să scrieți dorința pe o bucată de hârtie, să faceți un avion din ea și să-l lăsați să iasă pe fereastră.

Cei care locuiesc la primul etaj ar trebui să meargă cât mai sus.

Ce trebuie să facem? 

 • În aceasta zi, nu planificați lucruri importante. Este bine să acordați mare atentie sănătății: relaxați-vă și nu va supraîncarcați.
 • Pe 23 septembrie, ar trebui să vă treziți devreme și să faceți un duș, acest lucru vă va permite să spalați toate energiile negative și să obtineți un plus de energie.
 • Mulțumiți Universului pentru tot ce v-a dat și faceți-vă un rezumat al activităților de până acum.
 • De asemenea, în această zi, se obișnuiește să se mearga la cimitir pentru a onora memoria rudelor decedate.
 • Este necesar să trageți toate perdelele din casă, astfel încat razele soarelui să intre în locuință, alungând toate lucrurile rele din ea și atrăgând noroc. Pe vreme caldă, puteți chiar să deschideți larg ferestrele.
 • Echinocțiul de toamnă este un moment bun pentru a începe o nouă afacere, așa că tot ceea ce a fost început și planificat se va împlini cu siguranță. O persoană care începe o nouă afacere va fi înzestrată cu o energie puternică.

Ce este interzis?

Tot din bătrâni se spune că este total interzis să ne certăm, să avem conflicte etc., dar lista mai cuprinde și alte interdicții:

 • nu ar trebui sa fii într-o dispozitie proastă;
 • în ziua echinocțiului de toamnă, nu este de dorit ca femeile să se cearte cu bărbații; altfel vor trebui să verse lacrimi timp de trei luni;
 • în acest moment este interzis să te cufunzi în tristețe, descurajare, dor, precum și să te gândești la rau și să suferi;
 • femeile nu ar trebui să mearga pe stradă cu capul descoperit, altfel spiritele rele le pot pătrunde în păr, ceea ce le va lipsi de sănătate;
 • Dacă stai într-o stare sumbră toata ziua, atunci această dispoziție va dura mult timp.

Tu vei ține cont de aceste sfaturi și tradiții?

Distribuie articolul: