Centrul Național Anticorupție va avea „oaspeți” de la o luni. Pe 29 octombrie urmează să aibă loc un protest pașnic, unde se va cere eliberarea medicului Vadim Scarlat, arestat într-un dosar de corupție. La evenimentul #freeScarlat, anunțat pe Facebook pentru ora 10:00, și-au confirmat prezența, până la această oră, peste 170 de persoane.

„Vadim Scarlat este unul din puținii medici care a reușit să obțină respectul pacientelor sale. E ginecologul-obstetrician care a răspuns pozitiv la orice apel în afara orelor de serviciu, noaptea, în weekend sau de sărbători. Putea să ia calea străinătății în orice instituție privată de peste hotare. El a rămas acasă, să fie prezent în cel mai responsabil moment al vieții – nașterea”, au scris organizatorii manifestației.

„Dragii noștri, mame, tați și bunici, haideți să dăm dovadă de umanitate și să ieșim la un protest pașnic. Să cerem organelor de drept să anuleze decizia judecătorească de arest a doctorului Vadim Scarlat, să-i fie examinat dosarul în stare de libertate sau arest la domiciliu. Locul lui Vadim Scarlat nu e în penitenciar! Locul lui e la maternitate. Acolo este așteptat în continuare de viitoarele mămici”, se mai arată în mesaj.

Anterior, în mediul online a fost lansată o petiție cu același scop. În nici trei zile, aceasta a adunat aproape 1.300 de semnături.

Vadim Scarlat este învinuit că ar fi dat mită de 2.000 de euro unui magistrat pentru emiterea unei decizii favorabile într-un dosar în care era cercetat pentru neglijență, ceea ce ar fi condus la moartea unui nou-născut.

Pe 23 octombrie, zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție. Este vorba de cinci judecători, un procuror, un avocat, un medic, un asistent judiciar și un inculpat pe un dosar. Doi magistrați și procurorul au fost plasați în arest la domiciliu, ceilalți învinuiți – în izolator.

Distribuie articolul: