Atât școlile, cât și grădinițele din țară ar urma să se redeschidă la 1 septembrie. Cel puțin aceasta menționează șeful statului, Igor Dodon. Propunerea urmează să fie adresată Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru aprobare definitivă, anunță AGORA.md.

„Am discutat azi despre redeschiderea grădinițelor și școlilor și am decis să propunem Comisiei Sănătate Publică ca, totuși, să fie claritate și pentru părinți ca grădinițele și școlile să fie deschise la 1 septembrie”, a spus președintele după ședința săptămânală cu șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu,  și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, Dodon a subliniat că majoritatea activităților economice au fost deja redeschise. „Aproape toate cu excepția câtorva ce țin de distracții. Agenții economici deja activează în țară”, a punctat președintele.

Amintim că anterior, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis o hotărâre cu regulile care vor trebui respectate, după ce vor fi redeschise grădinițele. Printre acestea se enumeră declarație pe proprie răspundere, aflarea a maxim 12 copii în grupă sau igienizarea spațiilor la fiecare trei ore.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Distribuie articolul: