Instagram a anunțat că va începe să șteargă like-rile, urmăritorii și comentariile false din cadrul platforme, iar cei care și-au cumpărat urmăritorii din dorința de a fi influenceri vor avea acum dureri de cap. 

Anunțul a fost  făcut în despre măsurile radicale care vor fi luate  pentru rețeaua de socializare, mai exact, like-urile cumpărate și urmăritorii falși urmează să dispară din cadrul conturilor.

Probabil nu va este străin fenomenul de a cumpăra like-uri, sau urmăritori, de la diverse aplicatii, sau website-uri dubioase, totul fiind bazat pe conturi false făcute cu roboți virtuali. Instagram știe foarte bine ce se întampla în cadrul rețelei de socializare, așa că a decis să ștârpească acest fenomen, deci va incepe să ștearga tot ceea ce este fals în rețeaua de socializare.

Instagram va elimina orice fel de like-uri, comentarii, sau followeri obținuti folosind „servicii terțe”, un sistem de inteligență artificială fiind special antrenat pentru asta.

Deasemenea Instagram le va cere  utilizatorilor să-și schimbe parola pentru conturile „compromise” prin utilizarea acestor servicii. Toate conturile care vor fi afectate de această nouă măsură a celor de la Instagram vor fi notificate în legătură cu această acțiune printr-o altertă afișată în aplicația mobilă.

Platforma online urmează să lase foarte mulți oameni fără like-uri, urmăritori și comentarii false, majoritatea dintre ei falsificându-și audiența și comunitățile pentru bani. Este cunoscut faptul că acele conturi cu mulți urmăritori și multe like-uri sunt căutate pentru publicitate, deși majoritatea dintre ele au totul făcut pe bază de roboți virtuali, nu comunități reale.

 

Distribuie articolul: