Comisia Europeană vine cu o inițiativă interesantă pentru a reduce deșeurile planetare. Practic, spun oficialii europeni, în curând ne vom încărca toate dispozitivele electronice cu același încărcător.

Acesta este un pas important pentru a micșora cantitatea de deșeuri electronice.

„Mai mulți ani de colaborare cu industria pe baza unei abordări voluntare, au redus deja numărul încărcătoarelor de telefoane mobile, de la 30 la 3 în ultimul deceniu, însă nu a fost găsită o soluție exhaustivă. Acum, Comisia prezintă acte legislative pentru a stabili o soluție comună de încărcare pentru toate dispozitivele relevante”, spun reprezentanții Comisiei Europene, cu privire la această inițiativă.


Vom avea un singur încărcător pentru toate dispozitivele. Această soluție se va dovedi utilă atât pentru consumatori, dar și pentru mediul înconjurător, spun experții care și-au adus contribuțiile în cadrul acestui proiect. Mai mult decât atât, spun europenii, industria va primi suficient timp pentru a se adapta noilor reguli ce vor reglementa piața electronicelor în următorii ani.

„Consumatorii europeni au fost frustrați suficient de mult în ceea ce privește încărcătoarele incompatibile care le umplu sertarele. Am acordat industriei destul timp pentru a-și găsi propriile soluții, acum este momentul să se ia măsuri legislative pentru un încărcător comun. Acesta este un câștig important pentru consumatorii noștri și pentru mediu și în conformitate cu ambițiile noastre verzi și digitale”, spune Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv pentru „O Europă pregătită pentru era digitală”.


Cu tot mai multe dispozitive existente pe piață, se vând din ce în ce mai multe încărcătoare care nu sunt interschimbabile sau nu sunt necesare. Dorim să punem capăt acestei situații. Datorită propunerii noastre, consumatorii europeni vor putea utiliza un singur încărcător pentru toate produsele electronice portabile – un pas important pentru a spori confortul și a reduce deșeurile”, au mai transmis oficialii Comisiei Europene.

Sursa: plautech.ro

Distribuie articolul: