Patru medici au fost reținuți astăzi în cadrul perchezițiilor de la Institutul Mamei și Copilului. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de corupție în cadrul Secției radiologie și imagistică.

Potrivit materialelor cauzei, şeful secţiei ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul angajaţilor săi. Banii ar fi fost pretinşi de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

În cadrul cauzei penale, au fost identificate zeci de cazuri de transmitere a banilor de la pacienți către angajați. Secţia dispune de trei aparate Rontgen şi un tomograf, iar o singură investigaţie, efectuată la unul dintre dispozitivele medicale, varia între 200 şi 500 de lei per pacient, fluxul zilnic fiind de 30-40 de copii investigaţi. Astfel, la finele zilei, banii acumulaţi în urma investigaţiilor contra-cost de la cele patru aparate ajungeau la şeful secţiei.

Până în prezent, au fost reținuți șeful secției, un medic radiolog și doi medici rezidenți. Aceștia au fost escortați la CNA pentru audieri.

Perchezițiile continuă, a anunțat CNA într-un comunicat.

Vezi video pe Agora.md 

Distribuie articolul: