An de an, moldovenii își arată adevărata lor față acolo unde mai puțin ar trebui. În loc să pomenească morții de Paștele Blajinilor, aceștia demonstrează noile achiziții, inclusiv vestimentare și tratează acest eveniment ca pe unul de mândrie. Vlogerii de la noi au decis și în acest an să se amuze pe seama acestui fapt, iar scheciurile video pe care le-au realizat sunt pe cât de real, pe atât de umoristice.

Deschide povestea Blajinilor Vlogul Zâmbărele. Autoarea acestuia și-a pus straie noi, cea mai scumpă blană și își îndeamnă rudele să parcheze jeepul mai aproape de mormintele la care au venit… „pentru pomenire”.

Emilian Crețu – Da, sunt Român este într-o discuție telefonică foarte emoționantă, aflat în pregătirile pentru Paștele Blajinilor. Umoristul a intrat astfel în rolul unuia dintre personajele sale, prin graiul său celebru deja și, precum au remarcat și urmăritorii, „prin vestimentația asortată cu habitatul”.

Am remarcat că în spațiul rețelelor sociale a apărut și un grup public care ironizează portul moldovencelor cu această ocazie și a fost intitulat sugestiv – Miss Blajîni 2017.