Iarna vine cu schimbări atât în garderobă, cât și în ceea ce privește încălțămintea de sezon.  Și cu siguranță nu de puține ori te-ai întrebat cum să cureți petele de sare de pe pantofi, deoarece în sezonul rece ne confruntăm cu toții cu această problemă.

Deși este destul de ușor să cureți sarea de pe pantofi imediat ce ai ajuns la birou sau acasă, cât încălțămintea este încă umedă, această substanță, dacă este lăsată timp îndelungat pe materiale, poate deteriora suprafața.

Pentru a-ți fi mai ușor să întreții încălțămintea de iarnă, îți vom spune mai jos câteva metode eficiente care te vor ajuta să îndepărtezi sarea.

Cum cureți petele de sare de pe pantofi 

Amestecă o linguriță de oțet de mere în 250 ml de apă rece. Umezește un disc demachiant sau o bucată de vată în soluția preparată și șterge ușor suprafața pantofilor din piele. Acidul acetic din oțet ajută la dizolvarea depozitelor de sare, fără a afecta aspectul pielii. După ce ai curățat bine încălțămintea și nu mai este nicio pată de sare, pasul următor este să lustruiești foarte bine suprafața cu o cârpă albă uscată, de preferat din bumbac.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este bine să cureți sarea de pe pantofi imediat ce ai ocazia, astfel încât această substanță să nu aibă timp să acționeze. Amestecul de oțet și apă este foarte bun pentru a curată încălțămintea din piele, țesăturile sau pantofii din piele ecologică.

După ce ai curățat bine cizmele, ghetele sau pantofii de sare, este indicat să lași încălțămintea să se usuce la aer, departe de căldură. Dacă este cazul, după uscare, poți să repeți procedeul.

Cum să îndepărtezi sarea de pe UGG-uri

Dacă ai încălțăminte cu blană de oaie sau UGG-uri și te confrunți cu aceeași problemă, petele de sare pe suprafață, poți să foloseșți aceeași metodă de curățare. Cu toate acestea, este indicat să acorzi mai multă atenție acestor materiale, deoarece soluția obținută din apă și oțet poate schimba culoarea cizmelor.

După îndepărtarea petelor, este recomandat să lași UGG-urile să se usuce la aer, departe de orice sursă de căldură. În cazul în care petele nu pot fi îndepărtate cu această soluție obținută în casă, este indicat să cumperi produse din comerț, special create pentru întreținerea acestui tip de încălțăminte. De asemenea, pentru curățarea pantofilor și ghetelor din piele întoarsă, este indicat să folosești o perie moale, special creată pentru finisarea încălțămintei pretențioase.

SURSA: Divahair.ro