Gândurile negative sunt pentru unii ceva firesc. Din păcate, fiecare dintre noi avem perioade când le cădem victime. Cum să scapi de negativism, află din rândurile de mai jos.

Nu este așa de simplu să fii mai optimist! Nu este de ajuns să îți dorești să vezi partea plină a paharului. Cum să scapi de negativism este un adevărat proces psihologic. Dacă respecți întocmai instrucțiunile, îți vei schimbă viață. Iată care sunt pașii care te vor ajută să nu mai pui răul în față!

Ajustează limbajul trupului

Când te gândeșți la ceva care te îngrijorează, oprește-te o clipă și conștientizează postura trupului tău. Privește-te în oglindă și observă-ti fizionomia. Te încrunți? Ți-ai încrucișat brațele la piept? Dacă da, cel mai probabil gândești mai mereu negativ. Știai că limbajul trupului care trădează gândurile negative dau de gol, de fapt, și o încredere scăzută în forțele proprii? Încearcă să ai o atitudine mai încrezătoare în ține, adopta posturi care inspiră hotărâre și zâmbește mai des.

Descarcă-te de sentimentele negative

Uneori, gândurile negative apar pentru că este nevoie să te descarci de frustrări și de temeri. Reprimându-le nu înseamnă că ai scăpat de ele. Psihologii spun că nu e bine să ții toate gândurile numai pentru ține. Dacă acestea pot fi exprimate în cuvinte, pot căpăta o formă sau altă și ar putea fi adresate cuiva, chiar și unui psihoteraeut, nu ezită să le faci auzite! În acest fel îți vei vedea gândurile dintr-o altă perspectiva și le vei putea înfruntă mai ușor.

Rezervă 1 minut să-ți limpezești mintea de negativism

Când mintea îți este aglomerată de emoții, temeri, sentimente nefericite, este foarte greu să controlezi stările prin care treci. Prin urmare, este cu atât mai dificil să vei partea plină a paharului. Când te afli în această situație, ia o pauză de doar un minut, indiferent cât de presată ești de timp. De obicei, este suficient doar un minut să te calmezi, să reduci viteza cu care circulă gândurile negative prin imintea ta. Este ca un fel de meditație, pur și simplu îți golești mintea de idei și griji. Te poți gândi la acest process că la un restart al computerului. Odată ce ai golit spațiul de probleme, îl poți umple cu gânduri pozitive, cu speranțe, visuri și tot ceea ce îți face plăcere să auzi, să faci.

Sursa: clicksanatate.ro

Distribuie articolul: