Această piesă nu lasă pe nimeni indiferent. De la mic la mare, indiferent de ocupație, toți au fost cuceriți de „Jerusalema” și o fredonează ori de câte ori o aud. Pe cât de popular este cântecul la nivel global, pe atât de nedreaptă a fost casa de discuri cu solista care a dăruit voce melodiei – Nomcebo Zikode.

Interpreta melodiei, spune că nu a primit niciun ban pentru drepturile de autor. Melodia a fost compusă de ea într-o colaborare cu artistul sud-african Master KG. Videoclipul „Jerusalema” a fost lansat în decembrie 2019 și a devenit un succes global la începutul anului 2020. Nomcebo vrea să dea în judecată casa de producție, care între timp a și înlocuit-o cu o altă cântăreață.

„Vocea și versurile mele sunt cunoscute la nivel global, dar încă aștept ceea ce mi se cuvine. (…) Nu am fost plătită cu niciun cent de casa de producție pentru Jerusalema, în ciuda succesului global. Am fost umilită și s-au făcut eforturi pentru a mi se marginaliza contribuția. Dragostea și suportul continuu din partea fanilor Jerusalema au fost forța și ancora mea în aceste momente dificile. Eu, ca femeie artist, nu mai pot să tac. Avocații mei se ocupă acum de caz”, a scris Nomcebo pe contul de Twitter.

Master KG spune că neînțelegerile au pornit de la faptul că artista își dorește, de fapt, o parte mai mare din încasări decât s-a convenit inițial. „Acordul pentru Jerusalema este de 50/50 între mine și Nomcebo, dar ea vrea 70% și eu ar trebuie să primesc 30%”, a susținut Master KG. El a mai spus că Nomcebo ar fi primit deja 75.000 de lire sterline.

Artista a furnizat în exclusivitate pentru Adevărul mai multe detalii privind litigiul.

„Propunerea financiară înaintată de către casa de discuri a fost de neacceptat. Am început deja procedurile în instanţă. Procentul de 50% la care face referire casa de discuri că mi l-ar fi oferit nu este cel real, nu pot spune deocamdată ce procent am cerut”, a declarat Nomcebo Zikode pentru sursa menționată mai sus.

Sperăm că artiștii și casa de discuri vor ajunge la un numitor comun și poate vor colabora în viitor lansând o altă piesă, la fel de frumoasă ca „Jerusalema”.

Foto: Captură de ecran

Distribuie articolul: