De curând s-a iscat un scandal între influncerii de la noi din țară: între cei care promovează pe platforma de socializare Instagram mai mulți bloggeri ar fi fost șantajați cu ștergerea postărilor de pe pagina lor și chiar blocarea conturilor. Cel care le-ar scrie acestor influenceri, ar cere în schimb o sumă mare de bani, pentru restabilirea postărilor, a concursurilor sau a paginii. Acum, se pare că urmează și o chemare în judecată.

În acest conflict au fost implicați Katy Black, Dan Ioniția, Ella Chistol, Daniela Costețchi, Ivan White, Emilian Crețu și Cristian Cebotari.

Ella Chistol, a fost prima care a publicat un video în care a prezentat așa-numitele dovezi, prin care o acuză pe bloggerița Daniela Cheltuitor de faptul că ea s-ar ascunde în spatele acestor fraude. Spunând că ea lucrează împreună cu pagina „Ștergem concursuri”, anume ea fiind cea care le-ar spune pe cine ar trebui de „atacat” următoarea data.

Se pare că aceste conturi sunt șterse de cel ce se ascunde sub numele „Ștergem concursuri”, dat fiind faptul că de pe acest profil a fost postat pe story conținut video și foto, ce ar servi drept confirmare că ar fi autorul acestor fraude.

Am făcut rost de o conversație, unde el șterge concursuri, discută cu Daniela Cheltuitor. Analizând această discuție, am înțeles că ei se cunosc foarte bine și se văd des, Daniela îi dă indicații și-i zice pe cine trebuie să șteargă. Chiar și Emilian care a ajutat-o pe pagina ei de Instagram a fost șantajat”, a spus Ella Chistol în cadrul filmulețului.

De curând, toți acești bloggeri ar fi ajuns la concluzia că Daniela Cheltuitor colaborează cu Stanislav Rusu: „el mâinile, dar Daniela capul”, a spus Cristian Cebotari, în filmulețul ce l-a publicat. „Când mi-a cerut și mie 300 de euro, eu am tranferat banii, după care am căutat cine este proprietarul cardului. Prima întâlnire am avut-o cu el pe la miez de noapte într-un parc din Cricova, a fost o întâlnire neașteptată pentru el. Dosarul penal pentru escrocherie și șantaj este deschis anume pe acest tânăr Stanislav Rusu și pe Daniela Cheltuitor”, a scris Dan Ioniță pe pagina lui de Telegram, fiindcă de curând și pagina lui de Instagram a dispărut.

Ultima influenceră care a rupt tăcerea a fost Daniela Costețchi, care a mărturisit că s-ar fi cerut și de la ea bani, de data aceasta 1000 de euro, ca să nu-i blocheze contul de Instagram, dar într-un final ar fi achitat „600 euro, cu reducere”, enunță Daniela.

La toate acuzele aduse de acești influenceri și Daniela Cheltuitor a venit cu o reacție: „Toată lumea mă întreabă de ce nu ies în story după acel videoclip postat. Sincer, chiar stăteam si mă gândeam, să continui showul mai departe, sau nu? Dar cred că o să mă retrag puțin și o să merg să rezolv problema pe cale legală, pentru că acuzațiile pe care le-am primit la adresa mea sunt false. O să merg până la capăt să vedem care este realitatea”, susține Daniela, în story.

Pe acest caz, conform celor spuse de influencerii Daniela Cheltuitor, Dan Ioniță și Ella Chistol, s-ar fi deschis un dosar penal. Până la moment, totuși, totul nu e decât un scandal pe Instagramul moldovenesc, în care influencerii își aruncă reciproc replici tăioase. Deocamdată nu a fost stabilit de către poliție nici cine s-ar ascunde în spatele paginii „Ștergem concursuri”.