Un rezident al Capitalei a întâmpinat o experiență neplăcută la Arena Chișinău. Deși își planificase o vizită la bazinul olimpic pentru a face antrenament, bărbatul a fost refuzat de către administrație, scrie știri.md 

Andrei Cibotaru a împărtășit pe pagina sa de Facebook experiența sa, punând întrebarea despre cine a transformat bazinul olimpic de la Arena Chișinău într-o “atracțâon”.

Arena Chișinău reprezintă principalul Centru sportiv din Republica Moldova, cu sală pentru baschet, volei, Aqua Centru cu bazin olimpic și un Club de Tenis cu cort olimpic, la fel un patinoar și un amfiteatru de tip agora”, scrie bărbatul.

În același timp, el a exprimat indignare și confuzie față de faptul că, de la transferul acestui centru sportiv în gestiunea statului, nu s-au organizat prea multe evenimente sportive acolo.

Ați observat vreun meci de baschet ori volei aici? Concerte, petreceri corporative pentru companii mari etc. Am înțeles că pentru 2024, practic, toate weekendurile au fost rezervate deja pentru petreceri.

Cu ceva timp în urmă s-a inaugurat, în sfârșit, bazinul olimpic (singurul din țară). Am fost acolo și am rămas plăcut impresionat. Bazin de 50 de metri, condiții bune. Cam scumpușor, 180 de lei/oră, dar merită.

Astăzi am încercat să merg iar la 08:00, dar mi s-a refuzat. Cică pot intra doar la Vara Vara (350 de lei, dar se deschide după 10:00), ori dacă am abonament lunar (care costă peste o mie și ceva de lei și, evident, nu îl aveam). Am zis că sunt gata să plătesc și ca pentru Vara Vara, doar să mă lase să înot. Refuzat.

Aflu că bazinul olimpic a fost masacrat: o treime din suprafață a fost transformată în piste de 25 de metri pentru sportivi, iar ⅔ a devenit ceva cu denumirea Vara Vara Aquafest.

Nu am nimic cu această Vara Vara (decât că mă spamează zilnic cu mailuri nedorite, mesaje pe Viber și sunete telefonice cu robot).

Dar de ce să-ți bați așa joc de sportivi? De ce să limitezi accesul doritorilor să înoate? Cum se simt sportivii de performanță? Credeți că este fun să faci 80-100 de piste înot, cu fundal de animatori și strigăte de copii? Cine a permis amplasarea acestor „atracțioane” urâte pe o Arenă frumoasă, în stil minimalist? Cum să transformi un bazin olimpic în „atracțîon”?

Chișinău Arena a fost proiectat și construit de firma care a făcut spitalul Medpark. Dar au intervenit „oamenii buni” și l-au întors statului. Personal, cred că mai bine îl lăsau în gestiune privată, după exemplul medicinei, cred că sportul avea să meargă mai bine așa.

PS: ce să facem ca să nu se mai bată joc așa de noi, a?”, a scris Andrei Cibotaru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că în 2018, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a propus construirea unei arene multifuncționale în Chișinău. Proiectul a fost finalizat și dat în exploatare în decembrie 2019 de către guvernarea actuală PAS, deși inițial fusese propus de Plahotniuc. Datorită lipsei căilor de acces, obiectivul nu putea fi finalizat mai devreme. Cu toate acestea, Complexul Aqua Center de la Arena Chișinău și-a deschis porțile în mai 2023.

De la inaugurare, complexul a găzduit mai multe evenimente, dar a fost marcat și de incidente. În timpul concertului de inaugurare din 24 decembrie 2022, un spectator a căzut de la balcon, ajungând la spital.

În martie, un alt spectator a fost rănit de o dronă în timpul unui concert. Arena Chișinău, amplasată pe o suprafață de zece hectare, este un important centru sportiv și de divertisment în Chișinău, cuprinzând o arenă de baschet, un Aqua Centru și un club de tenis. Aceste facilități sunt interconectate printr-un Centru Plazza situat la intersecția lor.

Construcția complexului Chișinău Arena a început în 2018, fiind realizată de o companie turcească și având un cost total de peste 45 de milioane de euro.

 

 

 

Distribuie articolul: