Un scandal a izbucnit în sportul moldovenesc după ce Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) ar fi anunțat că un singur antrenor va fi desemnat pentru doi luptători ai Republicii Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris. Anunțul a fost făcut de Ivan Gheorghiu, fost secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pe pagina sa de Facebook. În replică, luptătoarea Anastasia Nichita, calificată la JO, a comentat: „Mă așteptam la diferite metode de dezorientare înainte de Jocurile Olimpice, dar chiar într-atât…”. CNOS, la rândul său, neagă că inițiativa ar fi venit din partea sa și afirmă că formula privind numărul de antrenori pentru fiecare probă a fost creată de comitetul organizatoric al JO.

„Stimați concetățeni, prieteni, amatori ai sportului, jurnaliști,sportivi și nu în ultimul rând, guvernanți!

După cum știți, Republica Moldova va avea în premieră 5 sportivi la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de la Paris. În premieră, 3 dintre aceștia sunt campioni mondiali și au ȘANSE MARI să câștige medalii olimpice și chiar titlul suprem de campion olimpic! Este o premieră istorică și va face mândră o națiune întreagă!

Doar că la noi, la moldoveni, invidia și mârșăvenia nu au limite! Comitetul Național Olimpic și Sportiv, condus de Nicolai Juravschi, a decis că țara noastră NU merită să fie proslăvită. Juravschi a decis că Națiunea noastră trebuie să fie reprezentată doar de ”legionarii” străini, naturalizați de el în scopuri personale.

CNOS a informat federația de lupte că, din lipsă de bani, la Jocurile Olimpice de la Paris, luptătorii noștri vor fi obligați să aibă un singur antrenor pentru 2 sportivi…

Asta în timp ce normal era ca fiecare sportiv să aibă câte 2 antrenori sau cel puțin unul.

Eu nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce simt acum. Am scris mai sus: este o premieră absolută când Moldova va avea 3 campioni mondiali la Olimpiadă, cu șanse mari pentru Aur Olimpic. Dar Juravschi are interesele lui personale. Nu cumva cineva să-l depășească… Cum? Cum acceptăm ca acest individ corupt să reprezinte țara noastră la nivel mondial?

Interesul Național Nu înseamnă nimic pentru Juravschi și banda lui de la CNOS. Sportul pentru ei este doar o modalitate de îmbogățire personală. Au vândut lotul de pământ din centrul capitalei pe bani mărunți, au cheltuit milioane – banii statului – fără să fie trași la răspundere.

Iar acum își bat joc de munca celor mai mari sportivi ai neamului nostru!

Își bat joc de o țară întreagă! De toată Națiunea noastră!

Ajutați-ne, vă rog! Nu mai știm cum să luptăm cu acești bandiți de la CNOS”, a scris Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pe pagina sa de Facebook.

Luptătoarea Anastasia Nichita, calificată la JO, a comentat această situație.

„Sinceră să fiu, mă așteptam iarăși la diferite metode de dezorientare înainte de Jocurile Olimpice, dar chiar într-atât…

E normal ca fiecare sportiv să plece cu antrenorul său la competiție .Personal pentru mine contează mult persoana care stă la colț și îmi inspiră încredere .

FIECARE SPORTIV TREBUIE SĂ MEARGĂ CU ANTRENORUL SĂU!”, a scris Anastasia Nichita.

 

Distribuie articolul: