Moldova este o țară cu o tradiție îndelungată în producția de vinuri de calitate, cunoscută pentru peisajele sale pitorești și pentru podgoriile sale deosebite. Așa că un tur de vinuri în Moldova este o experiență pe care nu trebuie să o ratezi în această toamnă. Astăzi, îți oferim un itinerar pentru a te ajuta să te bucuri de o aventură vinicolă memorabilă în această regiune bogată în tradiție.

Ziua 1: Mileștii Mici

 

Începe-ți călătoria cu o vizită la Mileștii Mici, cea mai mare cramă de vin din lume, situată la doar câțiva kilometri de Chișinău. Explorează peșterile subterane unde vinurile sunt păstrate și maturate în condiții ideale. La sfârșitul turului, bucură-te de o degustare de vinuri selecte și opțional, savurează o cină tradițională moldovenească într-un cadru pitoresc.

Ziua 2: Orheiul Vechi & Crama Château Vartely

Alege apoi Orheiul Vechi și descoperă peisajele deosebite ale acestui loc istoric. În zonă, vei găsi și Crama Château Vartely, unde vei putea să te bucuri de o excursie în podgorie și de o degustare a vinurilor premiate. Aici, vei experimenta farmecul tradițional al vinului moldovenesc într-un cadru modern.

Ziua 3: Cricova & Asconi

Beciurile de la Cricova

Ziua a treia începe cu o vizită la Cricova, o altă celebră cramă din Moldova. Explorează kilometrii de galerii subterane și admiră colecția impresionantă de vinuri.

Apoi, fă un tur la Asconi, savurează vinurile acestui producător de familie, și descoperă procesul de producție într-o ambianță prietenoasă.

Ziua 4: Purcari & Et Cetera

În ultima zi a itinerarului, călătorește spre regiunea Purcari, cunoscută pentru vinurile sale de calitate. La Crama Purcari, vei avea ocazia de a degusta vinuri roșii premium și de a admira frumusețea peisajului pitoresc.

 

În continuare, vizitează Et Cetera, o cramă de vinuri boutique unde vei experimenta vinuri inovatoare și delicioase.

Sursa: etcetera.md

Sfaturi Utile:

  • Asigură-te că rezervi din timp tururile la crame, mai ales în sezoanele aglomerate, pentru a-ți asigura locurile.
  • Nu uita să ceri recomandările și sfaturile somelierilor locali pentru a descoperi cele mai bune vinuri ale fiecărei crame.
  • Încearcă și bucătăria locală pentru a completa experiența, inclusiv plăcinte tradiționale moldovenești și mâncăruri din carne.

Un tur de vinuri în Moldova este o experiență captivantă, plină de descoperiri și gusturi delicioase. Prin acest itinerar, veți avea ocazia să explorați bogăția culturală și vinicolă a acestei țări și să vă bucurați de vinurile sale premiate. Savurați fiecare moment și clătiți paharul în cinstea frumuseții și tradiției vinurilor moldovenești.

Distribuie articolul: