O echipă de savanți ruși, împreună cu specialiști din India, au realizat o folie alimentară eco, pentru ambalarea produselor. Folia alimentară ecologică este creată pe baza unui polimer din alge marine și a unui antioxidant natural. După utilizare, aceasta poate fi mâncată sau dizolvată în apă. Reamintim că foliile alimentare tradiționale sunt fabricate din polietilenă și au nevoie de la 5 până la 15 ani pentru a se descompune. 

„Am creat trei tipuri de folii alimentare pe baza binecunoscutului polimer natural din alge marine – alginat de sodiu. Moleculele sale au proprietăți de formare a foliei. Principalul avantaj al alginatului este că se transformă într-un gel lichid îndată ce intră în contact cu apa”, au menționat savanții ruși.

Folia nu este doar ecologică, dar și durabilă. Poate stoca fructe, legume, carne și fructe de mare și, datorită proprietăților antioxidante ale acidului ferulic din compoziție, alimentele rămân proaspete mai mult timp.

Nu sunt necesare echipamente speciale pentru producerea foliei comestibile, deci este posibil ca producătorii să utilizeze această dezvoltare la scară industrială.

Sursă: glamour.ru