Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Satul are o suprafaţă de circa 0.94 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.77 km. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 37 km de Chișinău. Satul este unul modest, dar atât de autentic. Casele sunt mici și modeste cu stăpâni primitori și darnici. 

Un sat mic ce ascunde niște locuri pitorești absolut superbe. Ocupația principală a băștinașilor este legată de creșterea vitelor, prelucrarea produselor agricole folosind în acest scop toate bogățiile naturale oferite de satul natal. În sat se ascunde un lac superb pe malul căruia sunt copaci, unde poți petrece un weekend super cu prietenii și familia.

În satul Prohrebea se află și un monument arhitectural, Biserica Sfântul Alexei din 1912, care a avut de suferit de pe urma celui de-Al Doilea Război Mondial (1941-1945) şi tragicului conflict armat de pe Nistru din anul 1992.

Deja de mai mulți ani se discută despre restaurarea acestei biserici păstrând originalitatea în proporție de 70%.

Vezi mai multe imagini în galeria foto:

Republica Moldova are locuri superbe ce merită valorificate și vizitate. Profită de această perioadă de a descoperi locurile pitorești de acasă.

EA.md îți povește de aceste locuri și te inspiră să îți petreci weekendul în natură. 

Fotografii realizate de Cristina Tocan 

Distribuie articolul: