Din 24 noiembrie, portul Le Barcarès este plin de parade, piețe de Crăciun și spectacole de lumini și culori. Frumosul port maritim Le Barcarès, în sudul Franței, își petrece cea mai mare parte a anului în liniște dedicat pescuitului și vara turismului. Dar când se apropie luna decembrie, copiii descoperă că Moș Crăciun a venit în oraș pentru a se stabili pentru câteva zile pe malul Mării Mediterane, în Village de Noël Le Bancarès, informează viajes.nationalgeographic.com.es.

Prezența sa este vizibilă în Grădinile Lydia din oraș, unde este amenajată o incintă de 3.000 de metri pătrați, plină de atracții care cufundă copiii și adulții în magia Crăciunului. Acest parc tematic, care a avut loc pentru prima dată în 1999, poate fi vizitat în perioada 24 noiembrie – 8 ianuarie 2023.

 

CRĂCIUNUL VIN LA LE BARCARÈS
Le Barcarès este un mic oraș mediteraneean din sudul Franței, situat la 24 km nord de Perpignan – acest oraș are aeroport și se află la 2 ore și jumătate de Barcelona pe drum. Din 1999, în fiecare an pe măsură ce sărbătorile de Crăciun se apropie, orașul se transformă într-un loc fermecat odată cu deschiderea Village de Noël, o atracție ideală de care să te bucuri mai ales în familie.

ÎN AȘTEPTAREA lui MOȘ CRĂCIUN
Localul Le Barcarès, decorat cu decorațiuni de Crăciun și iluminat noaptea de mii de becuri, se remarcă prin atmosfera sa magică, atracțiile sale, paradele și un amplu calendar de activități, care pot fi savurate plimbându-se pe aleile acestui Sat de Crăciun, flancat de tarabele din lemn care adăpostesc tarabele cu mâncare.

UN REGAT MAGIC
În timpul vizitei, puteți alege între urcarea pe marea roată centrală, coborârea unui tobogan uriaș de gheață pe o sanie, patinaj alături de personaje îmbrăcați în urși sau pinguini care sar pe pistă prin surprindere, mersul pe circuite cu quad, urcarea pe un caruselul tradițional sau un trenuleț care circulă prin facilități, precum și plimbarea printr-o pădure de brazi din Labirintul Fermecat sau experimentarea diverselor atracții virtuale.

 

PARADE ȘI CARUSELE
Village de Noël de Le Barcarès își surprinde vizitatorii în fiecare zi cu diverse parade. Cea mai așteptată este sosirea lui Moș Crăciun, când acest personaj magic ajunge la locul de desfășurare, însoțit de Miss Happiness și Mr. Drum și Saxo, înconjurat de o procesiune de spiriduși. De asemenea, în diferite momente ale zilei au loc și alte parade, precum Soldații Spărgătoare de Nuci în uniformă și mersul în ritmul unui marș militar; Povestitori, personaje deghizate în pagini de carte sau partituri, care povestesc povești pentru copii; Comparsa Jucăriilor copilăriei, în care personaje și obiecte din copilărie par să prindă viață. Alte surprize sunt parada Camionului de Pompieri, cu acrobați și munți; un Carnaval al măștilor venețiene; Statuile Vii; trăsurile inimilor; sau triciclurile înalte de 2 metri înconjurate de dansatori în roșu și alb. Mai ales magică este parada din Noaptea Torțelor, când lumina ei arată ca un șarpe luminos care străbate tot parcul.

LA RITMUL MUZICII
Există și timp pentru a vă bucura de spectacole muzicale, precum Pianul zburător, un spectacol fascinant care vă permite să ascultați melodiile interpretate de un pianist suspendat în aer, muzică gospel a diferitelor formații din regiune, colinde de Crăciun interpretate de Les. Voix choir du Lydia sau concertele de muzică clasică și tradițională de la Chalet La Laiterie.

 

VIZITA LA NAVA LYDIA
Dar, fără îndoială, una dintre cele mai identificatoare atracții ale Village de Noël de Le Barqueràs este Lydia, un transatlantic acostat pe malul mării pe care îl poți vizita, iar în acele zile arată ca un brad de Crăciun uriaș. În restul anului funcționează ca galerie pentru expoziții temporare și birou de turism. La picioarele lui se află Maison de Santa Claus, unde cei mici se pot fotografia cu el și își pot livra scrisorile cu urări.

Dincolo de sat
În afara Village de Noël, Crăciunul este prezent și în Le Barcarès, de exemplu în Place de la République, unde până pe 24 decembrie este amenajată o tradițională piață de Crăciun. De asemenea, puteți profita de ocazie pentru a vă plimba pe Allée des Arts, o promenadă pe malul mării decorată cu sculpturi ale artiștilor locali, sau prin fermecătorul Port Barcarés, cu cafenele confortabile unde vă puteți adăposti dacă este frig, contemplând imaginea bărci colorate pe bărcile de pescuit pe apă care sunt fabricate în șantierele navale ale orașului încă din secolul al XIX-lea, iar noaptea în aceste zile, reflexiile iluminatului de Crăciun al Village du Noël.

COMPLEMENT LA SATUL DE CRACIUN
Această evadare în orașul de Crăciun Le Barcarès poate fi completată prin turul împrejurimilor, unde puteți alege între vizitarea zonei naturale a Lagunei de Salses din apropiere, situată lângă cetatea din secolul al XVI-lea care găzduiește astăzi muzeul acestui oraș. . O altă idee este să urmați calea verde L’Agly, o potecă plată de 14 km de la gura râului Agly până la Rivesaltes. De asemenea, în acest teritoriu călătorit cândva de catari, puteți vizita câteva dintre castelele pe care le-au construit împrăștiate în toată regiunea Languedoc-Roussillon. Fără a uita orașul Perpignan (23 km distanță) pentru a-i vedea Castillet, o poartă din zidul din secolul al XIV-lea care dă acces la străzile medievale ale orașului vechi care duc la piața colorată și la Catedrala Sfântul Ioan cel Tânăr, ridicată. între secolele al XIV-lea şi al XVI-lea.