Existenţa punctului G este probabil una dintre cele mai controversate dezbateri. Controversa a apărut deoarece nu există un consens cu privire la ceea ce este punctul G. În timp ce unele femei susţin că au atins climaxul prin atingerea acestui punct, altele nu cred în existenţa lui. Iată ce trebuie să știi despre această problemă foarte disputată, pentru a-ți cunoaște propriul corp.

 

1. Zona G ar putea fi mai precisă decât punctul G

În anii 1940, medicul german Ernst Grafenberg a declarat că a descoperit o zonă a vaginului care se simte diferit la atingere și care este importantă pentru orgasmele feminine. Ani mai târziu, sexologul Beverly Whipple a numit-o „punctul G” după numele său, dar s-ar putea să nu fie corect, deoarece zona a fost descrisă pentru prima dată în texte indiene din secolul al XI-lea, notează YahooNews. 

De asemenea, cercetătorii se întreabă dacă termenul este corect, deoarece nu există un singur punct în vagin care să poată primi acest nume. Un articol din 2022 a sugerat să o numim zona G, deoarece există de fapt „cinci țesuturi erogene separate care funcționează într-un mod similar cu punctul G”.

2. Cel mai probabil face parte din clitoris, dar cercetătorii încă nu sunt siguri

Teoriile inițiale despre punctul G erau că ar putea fi asemănător cu prostata masculină sau, eventual, cu capul penisului, deoarece este format din țesut erectil și se umflă atunci când este excitat. De atunci, s-au descoperit multe despre clitoris (care conține, de asemenea, țesut erectil) și s-a aflat că acel buton asemănător unei perle, cuibărit în vulvă, este doar vârful unui sistem complicat de rădăcini care se află adânc sub pereții vaginali. Mulți experți cred că punctul G se leagă de acel sistem de rădăcini clitoridiene.

Dar clitorisul ar putea fi doar o parte a imaginii (desigur, una importantă) a motivelor pentru care stimularea punctului G poate fi o senzație plăcută.

Debby Herbenick, director al Centrului pentru promovarea sănătății sexuale de la Universitatea Indiana și autoare a cărții Read My Lips („Citește-mi buzele”), a declarat pentru Yahoo Life: „Propria mea lectură a literaturii de specialitate sugerează că motivul pentru care stimularea zonei punctului G se simte bine pentru atât de multe persoane este că oamenii stimulează complexul clitorourethrovaginal (CUV)” – o zonă mai mare care include „interacțiuni dinamice” între clitoris, uretră și uter. „Aceste părți sunt toate configurate strâns”, spune ea. „Există o interacțiune sau un dans, dacă vreți, și poate fi frumos și se poate simți foarte bine pentru unele persoane”.

3. Cercetătorii și femeile sunt de acord asupra locului în care se găsește

Din fericire, există un acord cu privire la locul în care trebuie să îți cauți punctul G: peretele frontal al vaginului, la aproximativ 5 centimetri înăuntru. Amy Levine, antrenor sexual și fondator al Ignite Your Pleasure, sugerează că degetele sunt un instrument excelent pentru a explora această zonă erogenă, mai ales prima dată.

Dacă stai întinsă pe spate, tu sau partenerul tău puteți introduce două degete bine lubrifiate în vagin, cu fața spre partea dinspre buric, apoi îndoiți degetele într-o mișcare de apropiere”, declară aceasta.

Această zonă se află în apropierea uretrei, iar unele spun că împingând-o le face să simtă că le vine să urineze. „Luați asta ca pe un semn că sunteți în locul potrivit și continuați să aplicați o presiune ușoară, dacă vă simțiți confortabil”, mai adaugă ea.

De asemenea, zona se umflă atunci când femeia este excitată.

4. Un orgasm în punctul G se va simți probabil diferit de clasicul punct culminant clitoridian

Femeile descriu adesea orgasmele din punctul G ca fiind mai intense și mai profunde în corp decât orgasmele provocate de alte tipuri de stimulare. Acest lucru este susținut de studii RMN care arată că diferite zone ale creierului se aprind atunci când vaginul este stimulat față de clitoris.

De asemenea, este probabil ca orgasmele din punctul G să fie sursa ejaculării feminine și a squirting-ului, care este atunci când lichidul iese din uretră înainte sau în timpul orgasmului. Deși este un element de bază al pornografiei, există o mulțime de dezbateri cu privire la ce este squirting-ul și câte femei îl experimentează.

5. Anumite jucării și poziții te pot ajuta să-ți descoperi punctul G

Fie că ți-ai găsit punctul G și vrei să explorezi mai departe, fie că încă îl mai cauți, există multe moduri de a te juca. Cei care fac sex cu penisul în vagin, pot încerca poziții care pun presiune pe peretele frontal al vaginului, cum ar fi doggie style. Dacă sunteți deasupra, vă puteți roti șoldurile în cerc pentru a găsi zona.

Există, de asemenea, o mulțime de jucării sexuale care sunt special concepute pentru stimularea punctului G.

6. Nu-ți face griji dacă nu-ți găsești punctul G sau nu-ți plac orgasmele pe care ți le oferă acesta

Nu există nicio presiune pentru a-ți găsi punctul G sau pentru a te bucura de cât de stimulativ este. După cum  declară Herbenick, „explorarea punctului G este doar unul dintre multele, foarte multele moduri în care oamenii își pot explora propriul corp sau pe cel al partenerului lor. Dacă nu este o excitare specială pentru cineva, este în regulă”. 

Distribuie articolul: