Sfârșitul lunii decembrie este tot mai aproape, asta înseamnă că trebuie să ne scufundăm în amintiri, să visăm, să venim cu cadouri și, bineînțeles, să ne bucurăm de compozițiile atmosferice preferate care evocă o dispoziție festivă.

Abba – Happy New Year

Piesa a fost interpretată pentru prima dată în 1980 și aproape imediat a câștigat dragostea publicului, iar după aceea a fost reinterpretată în mod repetat și adaptată de mulți interpreți. Cu toate acestea, cea mai populară variantă este, desigur, versiunea originală din 1980.

Wham! – Last Christmas

Compoziția a fost cântată, în mod repetat, de diverși interpreți, dar a câștigat cea mai mare popularitate datorită autorilor săi, George Michael și Andrew Ridgeley.

Judy Garland – Have Yourself A Merry Little Christmas

Melodia a câștigat instantaneu popularitate și după aceea a fost interpretată în mod repetat de legendele muzicale precum Whitney Houston, Bob Dylan, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra.

Mariah Carey – All I Want for Christmas Is You

Compoziția „All I Want For Christmas Is You” a devenit un adevărat simbol al sărbătorilor de iarnă, care apare invariabil la petrecerile de Crăciun și încurajează oaspeții să se simtă cât mai bine în atmosfera creată.

Bobby Helms – Jingle Bell Rock

Una dintre cele mai faimoase compoziții pentru sărbători a apărut în 1957, cu două zile înainte de Crăciun. A fost interpretat pentru prima dată de muzicianul american Bobby Helms, iar de atunci single-ul a fost prezentat în mod regulat la petrecerile de Anul Nou și de Crăciun din întreaga lume.

BRENDA LEE – Rockin’ Around the Christmas Tree

Faimoasa compoziție, cu care majoritatea dintre noi suntem familiarizați din filmul „Home Alone”, a fost interpretată pentru prima dată în 1958 de interpreta americană Brenda Lee.

Sursă: marieclaire.ru