Sustenabilitatea este un subiect tot mai prezent în jurul nostru, despre care auzim vorbindu-se în diverse situații. Mulți discută despre cât de dăunător este plasticul, care sunt soluțiile alternative, despre poluarea apei, aerului, despre alimente toxice și multe altele. Dar ce înseamnă sustenabilitatea în lumea modei?

În aprilie 2013 s-a prăbușit fabrica Rana Plaza din Bangladesh, unde au murit 1138 de lucrători din fabrica de îmbrăcăminte, iar alte 2500 de persoane au fost rănite, lucru care a stârnit un mare scandal în întreaga lume, cu privire la condițiile de muncă ale lucrătorilor din industria modei.

Foto: bicbim.co.uk

În ultimii ani tot mai multe branduri de modă au fost acuzate că nu asigură condiții bune de muncă oamenilor din producție, că plătesc salarii extrem de mici sau că folosesc copii drept forță de muncă. Conform unui studiu publicat în 2017 de către Organizația Internațională a Muncii, aproximativ 152 de milioane de copii sunt angajați în întreaga lume.

Săptămâna 22-28 Aprilie 2019 este dedicată revoluției în industria modei.

Fashion Revolution este o mișcare globală care militează pentru transparență, durabilitate și etică în industria modei.

vogue.co.uk

În săptămâna 22-28 aprilie Fashion Revolution încurajează oamenii din toată lumea să ceară brandurilor de modă transparența în ceea ce privește producția dar și să devină sustenabile. Cine dorește să facă parte din această mișcare, trebuie să îmbrace pe dos, cu eticheta în față, o haină produsă de brandul pe care dorește să îl provoace și să posteze pe rețelele de socializare o poză cu hashtag-ul #whomademyclothes.

Foto: thehoneycombers.com

Astfel, tot mai multă lume își poate exprima dorința de a susține transparența și etica în industria modei.

Foto: bicbim.co.uk

După lansarea hashtag-ul #whomademyclothes (în traducere „cine a făcut hainele mele”), pe rețelele de socializare au apărut poze ale oamenilor din toată lumea, care țin în mână o foaie pe care scrie „I made your clothes” (in traducere: Eu am făcut hainele tale).

Foto: thehoneycombers.com

Săptămâna aceasta este dedicată revoluției in industria modei. Toți cei care își doresc o schimbare, care militează pentru transparenta și corectitudine sunt încurajați sa participe la aceasta mișcare globală.

Sursa video: Youtube.com

Autor: Cristina Maxim