Pe măsură ce temperaturile cresc, organismul nostru are nevoie de mai multă hrană proaspătă, ușoară și simplă. Cu alte cuvinte, curry-urile fierbinți și mâncărurile gătite fac loc salatelor bogate, smoothie-urilor răcoritoare și fructelor delicioase de sezon.

Avem pentru  tine o rețetă super simplă: Salata de castraveți.

Salata de castraveți nemțească este plină de antioxidanți, fibre, magneziu, potasiu și vitamina C, toate aceste elemente fiind extrem de benefice în lunile de vară și nu numai. În plus, castravetele este răcoritor și hidratant, ceea ce îl face perfect în această perioada.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Un castravete fabio
  • 50 g ceapă roșie
  • 2-3 căței mici de usturoi
  • 280 g iaurt vegetal neîndulcit
  • O lămâie medie
  • O linguriță de muștar
  • O linguriță de sirop de arțar
  • 3-4 linguri de mărar tocat
  • Sare și piper, după gust

Cum se prepară salată de castraveți?

Pentru început, ia un bol încăpător și începe să prepari dressingul. Stoarce zeama lămâii, apoi adaugă iaurtul, muștarul și siropul de arțar. Amestecă foarte bine, până când obții un sos omogen. Gustă-l și condimentează cu sare și piper, după gust.

Curăță ceapa și usturoiul. Toacă usturoiul mărunt. Ceapă o poți tăia la fel de mărunt sau julienne, lăsând fâșii subțiri, dar mai mari, pentru a avea o textura mai crocantă. Adaugă ceapă și usturoiul în dressing și amestecă din nou.

În ceea ce privește castraveții, îi poți tăia în felii rotunde și subțiri sau poți folosi o ustensilă de tăiat pe lung, pentru a obține fâșii lungi și subțiri, asemănătoare unor tagliatelle. Adaugă castraveții tăiați în sos și amestecă încet, pentru a păstra formă acestora.

La final, presară mărar proaspăt tocat deasupra și servește salată de castraveți la un brunch, alături de măsline, legume proaspete și, eventual, cartofi noi la cuptor.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: