În spatele brandului „Et Cetera” cu siguranță se află multă muncă, pasiune, dar și perseverență. Iar toată gama detaliilor nu le știe nimeni mai bine decât el, Alexandru Luchianov, fondatorul „Et Cetera”. Cine este el și după ce principii se ghidează în conducerea unei afaceri poți afla datorită noului episod din cadrul proiectului „Nota de plată”. Cel mai interesant, află mai jos.

Atfel de oameni cum e Alexandru Luchianov merită descoperiți, iar sfaturilor lor întipărite în memorie și aplicate în practică. Vezi câteva dintre acestea, chiar acum:

1. Dacă vrei să faci ceva, mai întâi ia o pauză pentru a studia tema. Învață să nu faci greșeli. Acum e mult mai costisitor să faci o greșeală decât înainte.

2. Cel mai rău e atunci când omul începe să se streseze că a pierdut banii. Banii vin și se duc. Dacă îi pierzi, o să-i câștigi din nou.

3. Poți face orice școală singur și ajungi acolo unde vrei.

4. Nu poți să nu lucrezi. Fiecare om trebuie să lucreze și să facă ceva.

5. Nu vorbesc despre motivare financiară. Este motivare personală. Faci ceva de la început până la sfârșit și te simți satisfăcut că ai realizat ceva. Pentru asta nu trebuie bani.

6. Guvernarea nu are nicio atribuție cu ceea ce vrei să faci tu. În toate țările sunt probleme și atâta timp cât noi încercăm să ținem pasul cu tot ce se petrece, să ne gândim că ei nu fac ceva corect, atunci noi deja suntem pe calea incorectă.

7. Dacă fiecare și-ar face curățenie în jurul casei, ar fi o țară foarte frumoasă.

8. Avem pământ bun, avem condiții. Îți cauți un loc, fugi din oraș, pentru că orașul niciodată nu o să îți ofere ce vrei tu. Cumpără o bucată de pământ într-un sat, pe un deal, și începe să faci acolo ceva.

9. Atâta timp cât faci ceea ce îți place și vezi că se dezvoltă în fiecare zi, atunci te umpli de lucruri frumoase și te motivează să crești mai departe. Trebuie să lucrezi și să înveți.

10. Trebuie să spui „Nu” câteodată. Spui „Da” și permiți să se urce în cap. Nu poți spune, pentru ca să faci cuiva să îi fie bine.

11. Citește o carte. Este un lucru, care trebuie să îl faci în fiecare zi. O carte pe lună trebuie să citești. Altfel nu ajungi nicăieri.

12.  Având la dispoziție toate resursele atât digitale, cât și pe hârtie poți face orice școală singur și poți ajunge unde vrei. Îți dă mai mult decât o școală superioară.

13. Totul e posibil, dacă este dorință și atitudine față de ceea ce vrei să faci.

14. Sfatul meu e să nu fugă toată lumea după studii superioare.

15. Poți deveni ce vrei, doar dorință să fie.

Hai să învățăm împreună și să îi motivăm și pe alții să o facă.  Sfaturile și recomadările de mai sus le găsești în interviul video integral cu fondatorul „Et Cetera”, Alexandru Luchianov.