Cristina este mămică deja de aproximativ 3 săptămâni. Indiferent de greutățile pe care le are, ea îi oferă copilului său tot ce i-a lipsit ei: dragostea și grija părintească.

Părinţii au decedat încă pe când avea 9 ani. A rămas în grija fratelui mai mare şi a unei vecine care din când în când le mai aducea o bucată de pâine şi o haină să se încălzească. În pofida la toate greutățile vieții și la gradul (I) de invaliditate, aceasta a reușit să dobândească o profesie cu care să își asigure existența.

A lucrat mai mult timp la o cusătorie din Chișinău. În această perioadă l-a întâlnit pe el, omul care a crezut că o va susține și cu care va simți căldura unei familii. Când a aflat că este însărcinată, bucuroasă, a mers să împărtășească fericirea cu tatăl copilului, doar că acesta i-a întors spatele. „Mi-a spus că el nu este pregătit să devină tată și m-a părăsit. Mai mult, a spus să aleg între viața copilului meu și relația noastră.”

Nu s-a dat bătută, nu a plâns și nici nu s-a rugat la el prea mult să accepte alegerea ei: ,,O să reușesc și singură să-mi fac viitorul împreună cu copilul meu. Chiar dacă îmi va fi greu, acum am pentru cine lupta” spune Cristina.

În Centrul Maternal ,,În brațele mamei” a venit direct din maternitate, așa cum în casa părintească nu sunt condiții adecvate nici pentru ea și nici pentru copilul ei.  Până la găsirea unei soluţii, familia și sprijinul ei este echipa Diaconiei, care o ajută și o susțin.

În Centru are de toate, dar acum Cristina ar avea mare nevoie de un cărucior pentru a ieşi la plimbare cu Laurenţiu.

În situația Cristinei sunt sute de mame din Republica Moldova. De curând Misiunea Socială Diaconia a dat start unei campanii de Crăciun pentru susținerea mamelor asistate în Centrul Maternal.

Fiecare se poate implica, aici găsești lista de nevoi a mămicilor din Centrul Maternal:

Două cărucioare de vară şi două de iarnă, haine de iarnă pentru mame, produse igienice (scutece mărimea 1,2,3,4,5; detergent rufe, săpun lichid, detergent veselă, şampon copil, şampon maturi, pastă de dinţi maturi + periuţa, gel de duş), cărţi de poveşti în rusă-română, cărţi de colorat, creioane.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie cât de mică, din orice colţ al lumii, pot utiliza Guvern24.md

PS: Din motive de securitate, numele mamei a fost schimbat.

Distribuie articolul: