Ieri, 17 noiembrie, s-a stins din viață cunoscutul jurnalist, Petru Craveț, care a fost răpus de o boală incurabilă. Anunțul decesului a fost făcut de către fiica sa pe pagina de Facebook.

Jurnalistul a lăsat un bilet de adio scris cu o lună în urmă, pentru a-și transmite ultimele gânduri celor apropiați.

„Stimați prieteni, colegi și oameni scumpi care l-ați cunoscut pe tata, cu multă durere vă informez că tatăl meu, Petru Craveț, s-a stins din viață astăzi la ora 14:30, răpus de cancer, o boală crâncenă și necruțătoare care l-a măcinat ani de zile. Tata a fost un om de-a dreptul deosebit, mereu în căutarea binelui, a frumosului și a dreptății, valori pe care ni le-a cultivat cu străduință încă de mici. Parcă mai ieri mă legăna în brațe, îmi spunea povești, mă ducea sâmbetele pe la teatrul Licurici, mă învăța cum să iubesc și să trăiesc din creație, iar astăzi m-am pomenit într-o altă lume dureros de diferită.

Ultima dorință a tatălui a fost să își ia rămas bun cu propriile lui cuvinte pe pagina sa de facebook, pe care ni le-a lăsat ca un ultim testament acum o lună, mesaj care trebuia postat în ziua decesului. Vă mulțumim din suflet pentru dragostea, înțelegerea și susținerea dumneavoastră! Vă rog să prețuiți amintirile cu tata și să îl purtați veșnic viu în inimile voastre! Adio, tată scump!”, a scris Constanța Craveț pe pagina de Facebook.

„Dragii mei, ieri am tras un bilet, trebuia să citesc în fața Comisiei: unde să cheltuiesc lumina mea și cum anume? Azi, deschid și citesc: „trenul tău pleacă în ceea lume…”

Vă mulțumesc pentru tot ce am însemnat pentru voi, vă mulțumesc pentru dragostea pe care mi-ați dăruit-o de-a lungul vieții, pentru stima și respectul desăvârșit.

Eu tare aș mai fi rămas, dar mă sugrumă durerile. Ocrotiți-vă! Adio!”, se arată în ultimul mesaj publicată pe pagina de Facebook al lui Petru Craveț.

Petru Craveţ a fost şeful departamentului de ştiri externe de la Moldova 1 și a activat în calitate de purtător de cuvânt al Institutului de Medicină Urgenţă.