Părinții, cadrele didactice, dar și elevii vor putea semnala situațiile dificile din școală, care s-au creat în legătură cu redeschiderea instituțiilor de învățământ, prin completarea unui formular. Mai mult de atât, în fiecare raion va fi o persoană responsabilă de monitorizare a situației epidemiologice în instituțiile de învățământ.

Astfel, la nivelul fiecărui raion, a fost desemnată o persoană responsabilă de monitorizarea cazurilor de infectare cu virusul COVID-19, în instituțiile de învățământ, instituindu-se Linia telefonică. În cadrul procesului, respectându-se normele deontologice și cerințele privind protecția datelor cu caracter personal, notează AGORA.md.

Lista specialiștilor din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și numărul de telefon al Liniei Verzi din fiecare raion poate fi vizualizată AICI.

De asemenea, semnalarea problemelor și riscurilor create în legătură cu redeschiderea școlilor poate fi realizată prin completarea Formularului Verde: Siguranță în Educație. Problemele semnalate vor fi analizate de Grupul Național de Coordonare a Siguranței în Educație, în context pandemic creat de MECC.