Pentru Rodica Nicov crearea hainelor a venit dintr-o nevoie și pasiune personală. Nevoia de haine deosebite și pasiunea pentru ceea ce este vechi, ruginit, pentru elementele tradiționale care pot fi transpuse în creații moderne foarte stilate. Asta face ea și a ajuns să ne arate ii din piele, hamuri (brătele) sau accesorii care ne pot face remarcată orice ținută.

„O ie tradițională, cu istorie, costă foarte mult, de la câteva sute la câteva mii de euro. Eu investesc în ii, cei mai mulți bani. Și deoarece sunt o mamă de fete, le colecționez pentru a le avea de zestre pentru ele.

Mă gândeam cum aș putea cointeresa puștoicele, tineretul care adoră hainele stilate, în stil rock. Iată că așa am început să confecționez hamuri sau brătele, accesorii din piele, genți, dar și haine din piele cu elemente tradiționale. Cele mai solicitate sunt cele cafenii (clasic), dar și cele negre cu butoane. Dacă nu le puteți purta la muncă, le puneți în geantă și ușor le îmbrăcați deasupra unei cămașe pentru a o pune în evidență.

Accesoriile încerc să le potrivesc după gustul meu și să le fac transformabile. Făceam rochii diverse și eram în căutarea unei ii mai deosebite, stilizate, pe care aș putea eu să o creez. Atunci soțul mi-a dat ideea ca această ie să fie din piele. Recunosc, am fost un pic geloasă că această idee nu mi-a venit mie.

Iile cu istorie rămân feblețea mea. Ia creată și brodată manual, cu istorie… Bunicuțele noastre erau foarte cochete, cu decolteu adânc, din stofe extraordinar de fine, putem doar să le invidiem și să le urmăm exemplul. Am creat ți colecții, însă totuși prefer să fac lucruri unitare, la comandă, care dau individualitate oricărui produs. Mă găsiți pe Rodicanicov.com”.

Distribuie articolul: