Acum piesele plaiului moldav răsună și în Londra, la postul de radio „Caraman FM”. A fost posibil datorită unui tânăr curajos, care a crezut în visul lui și a plecat în Marea Britanie ca să-și facă o carieră de actor, dar a ajuns să fie fondatorul primul radio moldovenesc la Londra și al diasporei în întreaga lume! Cum i-a reușit? Vezi mai jos. 

După ce am aflat despre lansarea postului de radio „Caraman FM”, am decis să-l găsim pe cel căruia îi aparține ideea. Am aflat că este nimeni altul decât Nicon Caraman. Astfel, nu am stat mult pe gânduri și am decis să aflăm povestea din spatele acestei frumoase realizări.

Totul a început de la… o idee!

„Ideea mi-a venit într-o perioadă mai grea. Mi se făcuse extrem de dor de casă, familie, prieteni și de locurile unde am copilărit. Iar pentru a-mi potoli acest dor mi-am pus căștile în urechi și am început a asculta muzica cu care am crescut și care îmi trezea amintiri frumoase și plăcute de acasă. Și atunci m-am gândit că dacă mie îmi ajută această terapie prin muzică ce ar fi dacă și conaționalii noștri ar avea această posibilitate să acceseze un radio care o să-i facă să se simtă mai aproape de casă, dar totodată să fie la curent cu noutățile și evenimentele din Marea Britanie”, și-a început Nicon istorisirea.

Care a avut un scop

„CARAMAN FM a apărut din necesitatea de a aduce oamenii plecați departe în lume, mai aproape de casă, prin melodiile preferate cu care am crescut și care ne aduc aminte de baștină. Radioul are scopul de a promova arta, muzica și cultura noastră. Dar nu în ultimul rând pentru a crea o comunitate conștientă, responsabilă și mândră de rădăcinile sale. Totodată, în acest mod vrem ca oamenii să fie mai proactivi în a crea și a face parte din comunitatea de moldoveni și români din Londra.”

Trebuie să fim mândri și recunoscători patriei în care ne-am născut, doar așa copiii care se nasc aici în Marea Britanie vor fi la fel de mândri și cunoscători de proveniența lor”, a accentuat Nicon.

Dar ar fi fost imposibil fără… dedicație

„Radioul este online din Octombrie 2018 cu pagină web www.caramanfm.com și profil de Facebook, Instagram și Youtube, dar nu m-am grăbit să-l lansez pentru că voiam să fiu pregătit cu câteva emisiuni. Așa a apărut „Cunoaște-ți Eroii”, de care eu sunt foarte mândru și o ascult cu mare drag de fiecare dată când apare un nou episod pe Apple Podcast sau Spotify. Oricum, crearea și lansarea unui radiou necesită foarte mult timp, investiții și dedicație”, dezvăluie tânărul.

Așa cum cunoaștem despre pasiunea pe care o are Nicon pentru actorie, nu am putut să nu-l întrebăm cum rămâne cu aceasta. A rămas în trecut sau mai are planuri pentru acest domeniu?

„Așa e! Nu, nu cred că o să mă las vreodată de actorie. Este motivul pentru care am venit în Marea Britanie de la început. Continui să fac actorie, să merg la castinguri, chiar nu de mult am fost la București la un casting. Oricum meseria de actor îți oferă flexibilitatea să faci și alte lucruri, iar eu cu mare drag fac radio. Plus la asta școala de actorie și experiența de televiziune mă ajută în crearea și prezentarea reportajelor video pe care le fac pentru canalul de Youtube al radioului”, a spus Nicon.