Casele particulare, blocurile de apartamente și alte obiecte au fost, de asemenea, avariate și distruse. Ca urmare a bombardării regiunii Bakhmut, regiunea Donețk, pe 6 ianuarie, două persoane au fost ucise și alți 13 civili au fost răniți. Potrivit Procuraturii Generale, în cadrul procedurilor penale au fost demarate cercetări preliminare pentru încălcări ale legilor și obiceiurilor războiului (Partea 1, Partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Potrivit anchetei, pe 6 ianuarie, forțele de ocupație ale Federației Ruse au efectuat un alt bombardament de artilerie asupra Bakhmut și a regiunii Bakhmut.

„Un bărbat de 66 de ani și o femeie de 61 de ani au fost uciși în urma atacurilor puternice cu mortar asupra zonelor rezidențiale. Alte 13 persoane au suferit răni cauzate de mine explozive și răni de schije”, se arată în raport.

Bătălii din Bakhmut – care este situația în oraș astăzi
Încă de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, Rusia s-a gândit că va captura cu ușurință regiunile Donețk și Lugansk. O parte din aceste regiuni a fost ocupată de invadatori încă din 2014, a fost creat așa-numitul „LDNR”.

Dar după începutul războiului în 2022, ocupanții și-au dat seama că nu vor putea captura regiunile Donețk și Luhansk în întregime, iar în prezent rușii au fost însărcinați să captureze Bakhmut. Orașul a devenit o adevărată cetate, armata ucraineană respinge mai multe atacuri ale militarilor lui Putin asupra orașului în fiecare zi, este în permanență sub foc.

Zelensky a declarat că Bakhmut rămâne cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie a frontului, care se întinde pe mai mult de 1.300 de kilometri. Și în Donețk OVA, s-a raportat că, în urma ostilităților, Bakhmut a fost distrus cu peste 60 la sută.

Distribuie articolul: