Moscova a luat decizia de a interzice intrarea în Rusia la mai mulți oficial din țara noastră. Sunt două motive invocate de autoritățile de la Moscova: primul este pe fundalul declarațiilor „anti-ruse” de la Chișinău. Al doilea motiv ar fi faptul că țara noastră s-a alăturat la listele de sancțiuni ale Uniunii Europene, ai căror subiecți sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Ambasadorul Republicii Moldova a la Moscova, Lilian Darii a fost convocat la MAE-ul rus, după ce Chișinăul a expulzat un angajat al ambasadei Ruse la Chișinău. Puteți vedea aici, cum portalul RIA NOVOSTI a publicat imagini cu momentul în care ambasadorul Moldovei ajunge la discuții cu partea rusă.

Totodată, acestuia i s-a comunicat de „a închide intrarea în FEderația Rusă a unui număr de oficiali ai Republicii Moldova ca răspuns la declaraiile lor regulate anti-ruse, precum și alăturarea Chișinăului la lsitele de sancțiuni ale UE, ai căror subiecți sunt cetățeni ai Federației Ruse.”

 

Amintim că pe data de 19 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că a declarat drept persoană non-grata pe teritoriul Republicii Moldova a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Acesta este obligat să părăsească teritoriul țării noastre, pentru acțiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961).  Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov fusese convocat.

Distribuie articolul: