La mare căutare sunt preparatele din ingrediente accesibile. Gospodinele mereu caută inspirație și rețete pe care le-ar putea pregăti din ce au în frigider. Îți propunem o rețetă ușor de pregătit, dar, în același timp, foarte gustoasă: ruladă de carne tocată la cuptor.

Ingredientele necesare:

  • 500 g carne tocată de pui,
  • 100 g șuncă,
  • 2 cepe,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 lingură de unt,
  • verdeață,
  • mirodenii după gust (boia dulce, piper negru, cimbru, oregano),
  • 2 ouă crude și 3 sau 4 ouă fierte,
  • 60 g pesmet,
  • 1 lingură de muștar,
  • sare și piper măcinat.

Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute, împreună cu șunca și mai călim puțin amestecând din când în când. Luăm de pe foc, adăugăm verdeața tăiată și amestecăm bine apoi lăsăm puțin să se răcească.

Între timp pregătim o tavă (de chec) tapetând-o cu o hârtie de copt, sau o ungem cu puțin ulei, dacă nu avem hârtie. Curățăm ouăle fierte de coajă.


Când s-au răcit puțin șunca și ceapa din tigaie, adăugăm muștarul, pesmetul și ouăle crude, amestecăm bine, adăugăm carnea tocată și condimentam cu sare și piper, iar apoi frământăm totul foarte bine.
Punem în tavă jumătate din compoziția de carne, așezăm ouăle fierte în mijloc și acoperim cu restul de compoziție, după care dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru o oră și un sfert (în dependență de cuptor).

Când s-a rumenit frumos deasupra, înseamnă că rulada este gata. O lăsăm să se răcească, după care se poate felia și servi. Este foarte gustoasă, atât caldă cât și rece.

Poftă bună!

Distribuie articolul: