Fie că vrei să-ți bucuri propriile papile gustative, fie că te pregătești pentru o cină cu prietenii, e bine să cunoști cele mai de succes combinații, pentru că nu orice vin se potrivește cu orice fel de mâncare. Ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi cu un preparat delicios alături de vinul potrivit? 

Iată și 6 cele mai de succes combinații dintre vin și mâncare:

Fot: bzi.ro

Vin Rose sec, ideal cu brânzeturi

Unele brânzeturi merg mai bine cu vinul alb, altele cu roșu, însă aproape mereu fac pereche bună cu un rose sec care are aciditatea unui vin alb și caracterul fructat al unui vin roșu. 

Ciupercile și trufele iubesc un Pinot Noir sau un Dolcetto

Rețetele pe bază de ingrediente „pământoase”, precum ciupercile și trufele, se comină perfect cu Pinot Noir sau Dolcetto, care nu sunt corpolente, dar au o anume profunzime a gustului.

Chardonnay, somon și fructe de mare cu sos bogat

Un vin alb precum Chardonnay este delicios alături de un pește mai gras, de exemplu somon, sau de orice fruct de mare gătit cu un sos bogat. 

Spumantele seci și gustul sărat

Foto: bodegagarzon.com

Cele mai multe vinuri spumante seci, precum șampania, sunt caracterizate de o notă discretă dulce. Iar asta conferă o senzație de răcorire, revigorare când sunt servite cu alimente sărate.

Sauvignon Blanc sau Vinho Verde și preparate mai picante

Mâncărurile picante precum scoicile cu salată de grapefruit și ceapă nu vor copleși un vin precum Sauvignon Blanc sau Vinho Verde.

Cabernet sau Bordeaux și friptura de miel

Foto: gsd.protv.md/

Pentru fripturi sau farfurii cu cotlete de miel și ierburi mărunte mergi la sigur cu un Cabernet sau un Bordeaux.

Muscat, oricând la desert cu fructe

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: