Roxen este cântăreaţa care va reprezenta România la Eurovision 2020. Artista nu este foarte cunoscută în ţară, dar este asemănată cu celebra Dua Lipa, menționează Okmagazine.ro.

România va fi reprezintată la Eurovision 2020 de cântăreaţa Roxen (Larisa Roxana Giurgiu pe numele real), un nume nu foarte cunoscut, dar care anul trecut a lansat câteva melodii.

Are deja două piese în topurile muzicale ale momentului: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate. În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa „You don’t love me” s-a regăsit în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Republica Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube.

În acest an, Televiziunea Română a schimbat mecanismul Selecţiei Naţionale şi a încheiat în acest sens un parteneriat cu Global Records. Mai exact, studioul de producţie a pus la bătaie mai mulţi artişti, iar trei dintre ei au intrat în faza finală: Roxen, Diana V şi Cezar.

Ei au fost supuşi unei analize amănunţite atât de comisia de specialitate, cât şi de compozitorii cu care fiecare dintre ei a lucrat. Roxen este cea care s-a remarcat printr-un timbru special, potrivit juriului Selecţiei Naţionale Eurovision 2020.

Roxen, primele declaraţii despre Eurovision 2020

„În copilărie am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen, potrivit unui comunicat transmis miercuri de TVR.

Roxen s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani.

Este curios faptul că reprezentanta României la Eurovision 2020 a fost deja aleasă, dar nu se știe cu ce piesă va evolua pe scena de la Rotterdam.

Finala selecției naționale Eurovision va fi organizată la data de 29 februarie, și va fi difuzată în direct de Moldova 1, iar pentru selectarea câștigătorului va fi implicat televoting-ul.

Cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision va avea loc în Rotterdam și va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 și 14 mai, și finală, care va avea loc la data de 16 mai 2020.