Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit luni dimineață, pentru consultări politice, pe ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, Gordan Grlić Radman, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează în România, la invitația șefului diplomației române, în marja participării la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO. Aderarea la Schengen și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, proces în care ambele state sunt angrenate, a constituit una din temele principale de discuție.

„Atât România, cât și Croația sunt pregătite pentru aderare și sunt parte a soluției de care are nevoie în acest moment Uniunea Europeană în ce privește gestionarea fluxurilor migratorii și, de asemenea, este clar că este în interesul UE ca spațiul Schengen să fie întărit prin includerea ambelor state”, a declarat Bogdan Aurescu.

După consultări, cei doi miniștri au susținut declarații comune de presă. Declarațiile au fost transmise în direct de TVR.

„Am purtat astăzi un dialog aprofundat privind oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale, atât în plan politic, cât și economic, sectorial, inclusiv prin promovarea de proiecte comune – la nivel regional, la nivel european, și nu numai. Am salutat împreună tendința pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale. Avem deja, în acest an, o creștere cu peste 32% a valorii acestora comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut și suntem convinși că această evoluție va continua și pe mai departe”, a declarat ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Distribuie articolul: