Rodica Berescu sau, cum îi spune internetul „Mama_Tiramisu”, s-a pomenit că la maturitate își imită mama. De mică o admira pentru talentul în bucătărie și niciodată nu s-a gândit că-i poate călca pe urme la acest capitol. S-a îndrăgostit de bucătăria italiană din zona Sardinia după ce s-a stabilit acolo și s-a căsătorit. Dintr-o postare în alta, „Mama_Tiramisu” a început să dezvăluie urmăritorilor ei măiestria și deliciile sarde, uimindu-i cu diverse combinații absolut inedite.

Primii în lume în arta culinară

„Probabil după cum se întâmplă la toți, noi des imităm de mici părinții noștri. De mică stăteam lângă ea și o admiram nespus de mult. Mama mea are o măiestrie în a combina produsele într-un mod deosebit. Și este o gospodină minunată. Pe mine m-a motivat să gătesc și să arăt lumii ce fac faptul că locuiesc în Italia. Italienii sunt pe primul loc în lume în arta culinară, iar asta m-a făcut să mă îndrăgostesc de bucătăria lor din ce în ce mai mult”, ne dezvăluie intervievata noastră.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Citrice #lemon #grapefruit #clementine #arance #pomelo #citrus

O postare distribuită de Rudy (@mama_tiramisu) pe

Își „sperie” urmăritorii cu bucate din Sardinia

„Probabil cel mai mult în bucătărie îmi place să gătesc pasta. E și ceea ce îmi reușește cel mai bine. Regina bucătăriei italiene. Însă italienii au o adevărată artă din a face paste. Pe pagina mea încerc încet-încet să introduc rețete mai combinate. Deja urmăritorii sunt speriați de unele bucate sarde. Spre exemplu: arici de mare cu paste sau anghilă de mare la grătar. Noi totuși aparținem originii latine și avem bucate comune. Îmi place să le combin armonios: mămăliga noastră cu ragu-ul italian (caracteristic nordului Italiei) este perfect”, ne spune Rodica.

Sardinia te face să te îndrăgostești de bucatele ei

„În Sardegna m-am îndrăgostit iremediabil de botarga cu anghinare, bianchini (este un desert tradițional), seadas și lobster cu oțet și ceapă (rețeta o găsiți direct de pe contul de instagram al Rodicăi)! Cred că aș continua lista încă mult. Nu ai cum să locuiești aici și să nu te îndrăgești de aceste bucate, deoarece nu pot fi înțelese din start. Deci e nevoie de timp, de testat, de gătit zilnic și atunci îți dai seama că e o artă care îți poate releva foarte multe gusturi”, ne asigură „Mama_Tiramisu”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#newlobster #lobster #astice #asticeblu #goodfood #mangiaresano #eatlikemoldovans #eat

O postare distribuită de Rudy (@mama_tiramisu) pe

Niciun mesaj nu este trecut cu vederea

„Țin foarte mult la toată lumea care mă urmărește, comentează și îmi dă întrebări. Îmi scriu și femei și bărbați și mă întreabă detalii despre rețete și preparare – îmi cer sfaturi culinare, îmi scriu și eu le răspund mereu! Nu rămâne niciun mesaj trecut cu vederea. Ei sunt foarte mulțumiți, iar asta este și motivația mea. Îi ajut cu mare plăcere și ador publicul călduros pe care îl am. Puțini, dar buni și eu m-am atașat de fiecare dintre ei”, ne dezvăluie Rodica.

Fiecare gospodină din Italia poate fi maestru culinar

„Am în plan mai multe chestii frumoase pe viitor, dar zic doar să fiți cu ochii pe mine și veți descoperi! Am învățat să nu vorbesc până nu fac, mai ales că trăim vremuri imprevizibile și surprinzătoare. Mă strădui permanent să mă apropii de măestria adevărată a gospodinelor italiene (Mai ales cele mai în vârsta), pentru a găti după rețete autentice. Visez să gătesc după rețete de sute de ani. Doar că sarzii sunt foarte geloși și nu dezvăluie secretele lor. Să nu uităm că găti e o artă, și arta are reguli”, susține moldoveanca noastră, stabilită deja de mai mulți ani în regiunea Sardinia din Italia.

Cultura gastronomică – detaliul important pentru un neam

„Moldovenilor de acasă și diaspora aș dori să le arăt „prin ochii mei” o cultură gastronomică mai „altfel”. Și să le fac cunoștința cu Sardegna. Merită vizitată și descoperită în toată splendoarea sa. Aici rămâi impresionat nu numai de bucatele culinare ci și de natură, peisajele care sunt. Și nu în ultimul rând de istoria acestei minunate insule. Vreau să le recomand asta oriunde merg, fie în vizită doar sau stabilindu-se cu traiul. Îmi pare imperios să cunoaștem tot ce se poate despre locul în care trăim”, ne îndeamnă Rodica Berescu.

Descoperiți Sardinia prin arta culinară a moldovencei Rudy Berescu, Mama_Tiramisu pe Instagram.