În fiecare țară, femeile au propriile lor secrete de frumusețe, adesea adânc înrădăcinate în istorie. Ingredientele folosite în aceste ritualuri sunt transmise de la generație la generație, influențate de climă și condițiile de trai, căutând să mențină un ideal de frumusețe ce diferă de la țară la țară.

Iată 8 ritualuri de înfrumusețare adunate din toată lumea și pe care merită să le încerci:

Scrub cu orez pentru anti-îmbătrânire

Dacă îți scapi telefonul în apă, un bol de orez te salvează de la a-ți lua adio de la el. Dar știai că acest ingredient îți poate scapă tenul de ridurile și semnele de îmbătrânire nedorite? Nu este de mirare că femeile din China arată de parcă au găsit fântâna tinereții – acestea folosesc orezul în rutina lor zilnică de înfrumusețare.

Tot ce trebuie să faci este să pui orez într-o sticlă de apă și să-l lași să se înmoaie timp de 20 de minute. Apoi, strecoară apa și folosește orezul rămas pe post de scrub, utilizând o cârpă umedă, timp de 10 minute.

Strălucirea părului este posibilă cu apa de rozmarin

De câte ori ai achiziționat cele mai scumpe produse pentru păr, care îți promiteau o strălucire după care toată lumea va întoarce capetele? În Grecia antică, când astfel de produse nu existau, femeile obișnuiau să fiarbă câteva fire de rozmarin în apă. După ce îl lăsau să se răcească complet, își puneau acest amestec pe par.

Datorită proprietăților rozmarinului, precum puterea lui de curățare și stimulare a scalpului, apa infuzată cu acesta este un mix ce hrănește foliculii părului, îngroașă firul de păr și adaugă strălucire.

Îndepărtează-ți părul corporal cu zahăr

Epilare cu laser, cu ceara, cu lama – odată cu venirea verii, orice femeie își dorește o formă de epilare care să fie cât mai puțin dureroasă, însă să dureze cât mai mult. Pasta cu zahăr este o formă de îndepărtare a părului corporal ce seamănă cu epilatul tradițional, doar că este mai puțin dureros.

Această metodă originară din Egipt și Orientul Mijlociu este și mai igienică, datorită faptului că pasta conține trei ingrediente naturale: lămâie, zahăr și apă. Înainte să o aplici, asigură-te că pielea ta este bine curățată. De asemenea, similar procesului de epilare cu ceară, pasta trebuie aplicată în sensul opus creșterii firului de păr.

Apă cu lămâie pentru a înlătura lacul de unghii

Femeile din Franța sunt experte când vine vorba de o manichiură delicată, feminină și îngrijită – nu degeaba cea mai clasică și elegantă manichiură se numește french. Este frustrant momentul când îți înlături lacul de unghii și realizezi că nu poți să îl îndepărtezi din cuticule.

Pentru a reuși acest lucru, îți trebuie doar un bol cu apă caldă în care să amesteci puțină zeamă de lămâie în care să îți ții mâinile timp de 10 minute. Acest amestec nu doar că te scapă de lacul de unghii nedorit, ci previne și decolorarea unghiilor.

Apă cu margarete evidențiază șuvițele deschise la culoare

În urma cu ceva ani, zeama de lămâie era populară în rândul femeilor ce doreau să-și deschidă culoarea părului, fără să apeleze la amoniac. Deoarece lămâia usucă firul de păr, oferindu-i un aspect aspru, poți utiliza un alt truc acesta de înfrumusețare, cel al femeilor din Turcia, care va da același rezultat.

Poți să faci acest amestec chiar la tine acasă – pune pui la fiert apă cu câteva margarete, o lași să se răcească cinci minute, iar apoi să o distribui pe păr. Nu numai că în urma folosirii acestui amestec părul tău o sa fie mai deschis la culoare, ci și mai strălucitor.

Ia-ți adio de la celulită cu ajutorul nisipului

Braziliencele sunt cunoscute în toată lumea pentru picioarele lor ferme și invidiate pentru lipsa unuia dintre cei mai mari inamici ai reprezentantelor sexului feminin – celulita. Piața produselor de înfrumusețare care promit dispariția aspectului de coajă de portocală este imensă, însă femeile din Brazilia au găsit o soluție eficientă și naturală pentru a scăpa de celulită, care este găsit pe orice plajă.

Când vine vorba de celulită, masajul prin mișcări circulare folosind scrub-uri este una dintre cele mai practice moduri de a o înlătura. Braziliencele utilizează nisipul pentru a își tonifia pielea. Textura acestuia are o acțiune exfoliantă delicată, elimină celulele moarte și dă un aspect sănătos și neted – să nu mai punem la socoteală faptul că este la îndemâna oricui.

Turmericul – secretul unui ten sănătos

Asia de Sud, în frunte cu India și Pakistan, se bucură de beneficiile turmericului de secole când vine vorba despre ritualul de înfrumusețare al tenului. Condimentul obținut dintr-o plantă din aceeași familie cu ghimbirul, care cel mai probabil se ascunde pe rafturile din bucătăria ta, are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în oxidanți.

Turmericul este folosit într-o gamă largă de modalități, de la măști de față la tratamente, și in combinație cu alte ingrediente naturale precum mierea și zeama de lămâie. Utilizarea turmericului în rutina ta de îngrijire îți va lăsa pielea mai netedă, mai uniformă și fără coșuri.

Răsfață-ți pielea cu uleiul de semințe de Baobab

Nu numai că acest extract este folosit pentru a trata boli precum variola, malaria, astmul și febra, dar uleiul de semințe de Baobab este foarte bogat în antioxidanți și vitamina C. Datorită complexului de vitamine și acizi grași acest ulei hrănește pielea și crește producția de colagen.

Uleiul de semințe de Baobab poate să fie utilizat pentru diverse lucruri: este benefic pentru pielea crăpată, părul aspru și lipsit de strălucire, dar poate să prevină și ruperea unghiilor. Deși are o denumire exotică, uleiul de semințe de Baobab se află pe rafturile tuturor farmaciilor și magazinelor ce comercializează produse de înfrumusețare – trebuie doar să te uiți după el.

Distribuie articolul: