Unul dintre studiile recente a dezvăluit că persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus au o imunitate ridicată în fața acestui virus pentru următoarele cinci luni. Acest lucru este îmbucurător în situația în care tot mai multe persoane contactează maladia, iar sfârșitul acestei pandemii este cumva incert.

83% din persoanele care au contactat Covid-19 devin imune la virus pentru cel puțin cinci luni, arată un studiu condus de Public Health England. Până la acest studiu se considera că imunitatea era mai mică, adică aproximativ trei luni.

Oamenii de știință avertizează că protecția nu este absolută și riscul de reinfectare și de a transmite virusul celor din jur este prea mare pentru a fi ignorat.

„Acest lucru înseamnă că, chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți fi liniștit, este foarte puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar există totuși riscul de a dobândi o infecție și de a le transmite altora”, spune cercetătoarea Susan Hopkins.

„Administrarea vaccinului după recuperarea de la Covid-19 nu este o problemă … și probabil va crește imunitatea naturală”, a adăugat Dr. Julian Tang.

Sursa: BBC