Cel mai des, ne confruntăm de problema călcâielor crăpate, anume vara. Temperaturile ridicate și foarte uscate, încălțămintea pe care o purtăm, favorizează deshidratarea și aspectul tern al pielii în această zonă. Pe lângă problema estetică, pot apărea răni, uneori foarte adânci, sângerări și trebuie neapărat să ne adresăm unui specialist. Dacă îți dorești călcâie fine ca de bebeluș, bine hidratate, poți apela la un remediu simplu, dar eficient, pe carr îl poți aplica în condiții de casă. Iată ce recomandare are csid.ro.

Bicarbonatul are proprietăţi antiseptice şi ameliorează uscăciunea, precum şi crăpăturile din călcâie. Află cum să foloseşti bicarbonatul pentru a avea călcâie moi, fine, fără crăpături şi porţiuni de piele uscată, aspră!

Înmoaie picioarele în apă cu bicarbonat

Pentru o curăţare eficientă a călcâielor şi a spaţiilor dintre degete, ţine picioarele pentru 15 minute într-un lighean cu 5 litri de apă caldă şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu.

După expirarea timpului, foloseşte piatra ponce pentru a îndepărta porţiunile de piele moartă, clăteşte bine cu apă caldă, usucă şi foloseşte o loţiune hidratantă sau ulei esenţial de cocos, de mentă sau gel de aloe vera.

Poţi face asta seara, înainte de culcare, şi să porţi şosete pe parcursul nopţii, astfel încât ingredientele emoliente să pătrundă mai bine în piele. A doua zi vei avea călcâie fine şi curate!

Bonus: bicarbonatul elimină mirosul neplăcut al picioarelor!

Pastă exfoliantă din bicarbonat de sodiu şi apă pentru călcâie crăpate

Amestecă trei părţi de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă până obţii o pastă. Freacă pasta pe suprafaţa călcâielor aspre, apoi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă şi a netezi suprafaţa călcâielor.

La final, clăteşte cu apă caldă, usucă bine cu un prosop şi aplică o cremă intens hidratantă cu uree sau acid lactic pentru călcâie. Repetă procedura de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Desigur, şi încălţămintea are un rol important în prevenirea uscării şi crăpării călcâielor. Prin urmare, evită sandalele sau papucii cu talpă aspră, din materiale dure sau textile.

Sunt de preferat încălţările cu talpă flexibilă de piele sau care conţine spumă – aceasta absoarbe şocurile, asigură confort şi permite aerisirea piciorului.

Sursa: csid.ro

Foto: Pexels.com

Citește și: 10 alimente care conțin biotina – Vitamina B7, esențială pentru sănătate și frumusețe