Sergiu Gavriliță, redactorul șef al revistei Vip Magazin și fostul soț al Rodicăi Ciorănică, a fi împlinit astăzi 48 de ani. Jurnalistul a murit în 2018, la vârsta de 45 de ani. 

Astăzi, Rodică Ciorănică, din numele redacției Vip Magazin, a comunicat că în memoria jurnalistului se va oferi anual bursa „Sergiu Gavriliță” în valoare de 10.000 de lei pentru cel mai bun student de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USM.

„Azi ar fi împlinit 48…

A știut că o să plece repede. Vorbea des despre asta. Din studenție. Sau poate era și asta o stratagemă de-a lui – temându-se de moarte, s-a gândit să o anunțe că știe de venirea ei și poate astfel să o facă să se răzgândească…

… în ultimul minut dinainte de intrarea în comă, m-a rugat să am grijă de VIP magazin. A fost creatorul, demiurgul acestui produs de presă unic în Moldova. Creativ, cu idei și manifestări artistice pe care nu le are nicio revistă care vrea să concureze cu VIP magazin.
VIP-ul era sensul lui de a fi. După Paula.

Azi, în numele revistei VIP magazin, vreau să anunț că vom oferi anual bursa „Sergiu Gavriliță” în valoare de 10.000 de lei pentru cel mai bun student al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, specialitate Jurnalism a USM.” 

Citește în continuare „Decalogul lui Sergiu Gavriliță”. 

1. Cel mai puternic sentiment este iertarea. Cel care poate ierta este eroul meu.

2. Dacă-ţi trece drumul o pisică neagră, nu-i neapărat nevoie să scuipi. Dacă nu-ţi merge, oricum vei da vina pe mâţă.

3. Fiecărui om care a trăit vreodată pe pământ îi revin câteva mii de stele. Ipotetic, fiecare dintre noi deţine câte un imperiu stelar.

4. Dumnezeu nu vorbeşte nici româna, nici rusa, nici engleza… Şi nu-i un bătrân cu barbă albă. Vă asigur!

5. Pe primele mele iubiri le-am lăsat eu, de teamă să nu mă lase ele primele.

6. La o femeie, cel mai mult mă seduce profunzimea ochilor. Când doresc o femeie, de fapt îi doresc mintea, vreau să i-o domin.

7. Lumea mea este lumea antică. Acolo mă simt cel mai bine o oră înainte de somn. O altă oră mă ocup cu „nimicuri”, desenez hărţi, reîmpart lumea.

8. Doar oamenii buni cred că nu există oameni răi…

9. Ce poate fi mai frumos decât să stai de vorbă cu un prieten vechi până la 4 dimineaţa și să discuţi care sunt cele mai importante 10 personalităţi ale civilizaţiei noastre?

10. N-am ambiţia să fiu Primul, mă simt mai comod ca sfătuitor al Primului.

Distribuie articolul: