Fiecare din noi dorim să încercăm o rețetă nouă de mâncare, fie că e vorba de o salată, paste or carne. Timpul este limitat, seara când ajungem acasă, de multe ori, dorim să gătim ceva simplu. Astfel, recomandăm o salată simplă cu ananas, varză și măr.

Pentru această variantă pe bază de fructe, ai nevoie doar de 6 ingrediente ușor de cumpărat de pe piață și aproximativ 15 minute în total de preparat, în care nu este nevoie de gătit. Este simplu, delicios și face aproximativ 12 porții. Puteți folosi ananas proaspăt sau conservat, doar îl scurgeți bine și testați rețeta pentru a vă asigura că vă place aroma sau dacă trebuie să faceți modificări.

Ingrediente
1/2 cană de smântână de lapte
1/2 cană maioneză
4 căni de varză tocată mărunt
225 g ananas, tocat mărunt
1 măr roșu mare, fără miez și tăiat cubulețe
1 lingură zahăr obișnuit

Mod de pregătire
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să bateți smântâna cu maioneza și zahărul într-un castron mare până când zahărul s-a dizolvat complet. Adăugați dressingul peste amestecul de mere-varză-ananas, amestecând astfel încât totul să fie bine acoperit. Dați salata la frigider până când este potrivită pentru prospețime și aromă grozavă.

Beneficiile verzei, ananasului și mărului

Varza face parte din genul de legume care include broccoli, conopidă și kale. Îl poți găsi în diferite forme, culori și rețete, precum varză murată, kimchi și salata de varză tipică. În plus, este o sursă bună de vitamine și minerale care îți vor aduce beneficii organismului cu un consum frecvent. Are un conținut scăzut de calorii, oferă fibre, vitamina K, vitamina C, B6, acid folic, mangan, printre alți nutrienți. Antioxidanții săi ajută la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli.

Pe de alta parte, ananasul se remarcă prin conținutul de vitamina C și mangan, asigurand în jur de 131% si 76% din necesarul zilnic recomandat. Această vitamină este importantă pentru întărirea sistemului imunitar și ajută la absorbția fierului. are, de asemenea, enzime digestive precum bromelaina care promovează digestia. În timp ce manganul este un mineral care ajută la creștere, menține un metabolism sănătos și are proprietăți antioxidante, prevenind astfel bolile cronice.

Marul este unul dintre cele mai populare fructe si cu un aport nutritiv bun, printre care se numara fibrele, vitamina C, K si potasiul. De asemenea, conține niște mangan, cupru și vitaminele A, E, B1, B2 și B6. Fiind bogate in apa si fibre favorizeaza satietatea, beneficiind astfel procesul de slabire. Amintiți-vă că cea mai bună opțiune va fi întotdeauna să consumați fructe întregi, fie la micul dejun, fie ca o gustare.