Cât iarna este încă în „vogă”, rețeta merelor coapte cu diverse mirodenii va fi actuală. Deși fiecare gospodină le pregătește în mod individual, vă prezentăm o rețetă cu surpriză. 

Ingrediente

  • 8 mere
  • 100 g de nuci
  • 100 g de bezele
  • 80 g de zahăr
  • 80 g de stafide
  • 40 g de unt
  • 40 ml de rom
  • scorțișoară
  • un praf de sare

Mod de preparare

  1. Spălați merele, tăiați vârful de pe ele ca un capac (dar nu le aruncați) și tăiați cu grijă miezul pentru a nu deteriora pulpa.
  2. Tăiați nucile și lăsați-le la cuptor pentru a se rumeni.
  3. Mărunțiți bezelele, adăugați zahărul, untul, nucile, scorțișoara, stafidele și turnați romul.
  4. Turnați acest amestec în mere și aranjați-le într-o tavă, în care a fost turnată un pic de apă.
  5. Puneți merele la cuptor.
  6. Când acestea sunt gata, serviți-le cu sirop de fructe sau ciocolată.

Poftă bună!

Sursă: marieclaire.ru

Distribuie articolul: